Vurberk

Bomba le dober meter pot zemljo, tik pod sprehajalno potjo

K.M.
23. 7. 2017, 09.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Otroška razposajenost oziroma iskanje zaklada z detektorjem kovin, sicer v spremstvu starša, bi se lahko pred dnevi končalo tudi tragično.

Specialna enota Policije

In kaj pravi najditelj? Branimir Brumen poudarja, da je bombo našel po naključju. ''Otroka sta po televiziji videla, da ljudje z detektorjem kovin iščejo zaklade. To sta želela preizkusiti sama, zato sem jima kupil detektor. Odšli smo v gozd, kjer sta želela, tako kot po televiziji, iskati zlato. Nismo prišli daleč od hiše, le kakšnih 200 metrov, ko smo naenkrat zaslišali glasen pisk. Začeli smo kopati in zagledali velik kos rjavega železa. Pomagali smo si z avtodvigalom in reč prestavili na dvorišče,'' pojasnjuje Brumen. Šele pozneje, ko je zgolj iz radovednosti na svetovnem spletu našel podobno stvar, je Brumen zaključil, da bi to lahko bila bomba. ''Ustrašil sem sem in poklical na številko 112 ter jim povedal, kaj imam na dvorišču. Hitro so prišli številni strokovnjaki in med drugim sem jim pokazal kraj, kjer smo bombo našli,'' pravi in dodaja, da je bila bomba le kakšen dober meter globoko v zemlji. In prek nje, še pravi, so hodili številni pohodniki, saj je bila točno pod sprehajalno potjo.

Pristojne službe bodo uničenje neeksplodirane 250-kilogramske letalske bombe predvidoma izvedle v torek dopoldne. Postopek onesposobljenja bombe bo zelo zahteven.

Preberite še: Domačin je s premikanjem 250 kilogramske bombe izzival smrt.