Vročinski udar

Prva letošnja smrtna žrtev pregretega avtomobila

G.G.
23. 3. 2017, 21.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Žal moramo poročati o smrti psa, ki je bil vsaj dve uri zaprt v pregretem avtomobilu na Rudniku v Ljubljani.

Facebook
Nesrečnemu psu ni bilo več pomoči.

Te dni so se temperature (v senci) povzpele do okoli 20 stopinj Celzija, kar pomeni, da je v avtu, ki stoji na soncu, že pošteno vroče. Prevroče, da bi v njem pustili psa. In čeprav ljubitelji psov in policisti pogosto opozarjajo na možnost vročinskega udara tudi pri temperaturah pod 30 stopinj, je neodgovoren lastnik zopet pustil psa v avtu. Na žgočem soncu, so zapisali na facebook strani Srce za bulle.

Mimoidoči so okoli 14. ure opazili, da je pes v agoniji, da mu je potrebno pomagati. Prisebna občanka je takoj poklicala policijo in gasilce, vmes pa poskušala skozi za malenkost odprto okno z vodo polivati štiri leta starega psa. Pes je bil neodziven. Policisti so hitro prišli. Razbili so šipo, a za kužka je bilo že prepozno. Bil je mrtev. Vzrok smrti? Neuradno vročinski udar.

Po besedah tam prisotnih je lastnik psa obžaloval nesrečen dogodek in dejal, da ga ni bilo le dve uri. Ni si predstavljal, da se lahko v avtu marca tako segreje. Toda, ponovimo še enkrat, tudi dve uri v avtu parkiranem na žgočem soncu sta lahko usodni za štirinožne prijatelje, ki težje prenašajo vročino kot (odrasli) ljudje.