Po letu dni

Je Jeleno umoril serijski morilec?

uk
23. 3. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Počasi bo minilo leto dni, odkar je za zdaj neznani morilec grozljivo ubil 32-letno Jeleno Marjanović. Policija naj bi bila tik pred aretacijo.

Facebook
Prijatelji in družina so se od Jelene poslovili 8. aprila 2016.

Preiskava zaradi umora, ki je pretresel Srbijo, naj bi bila kmalu končana, zatrjujejo policijski viri. Primer je namreč pred kratkim prevzel Interpol, preiskovalci pa sumijo, da je nesrečno pevko umoril voznik tovornjaka, ki je na podoben način umoril še vsaj dve mlajši ženski. Obe naj bi ubil v Nemčiji.

Strokovnjaki so že dlje časa opozarjali, da je bil umor pevke skoraj ritualen in da je na delu najverjetneje serijski morilec, ki iz nekega razloga sovraži ženske.

Prošnja za dokumente 

Po neuradnih informacijah naj bi nemški in avstrijski preiskovalci prosili srbske kolege, da jim predajo celotno dokumentacijo glede Jeleninega umora. Naj spomnimo, Jelenino truplo so našli v kanalu v Borči 3. aprila 2016. Pevka je bila najverjetneje umorjena s kamnom, s katerim ji je napadalec zdrobil lobanjo. Sprva je bil umora osumljen njen mož, a so ga hitro izključili kot storilca.

Voznik tovornjaka 

Preiskovalci zdaj sumijo, da je bil na delu serijski morilec, ki naj bi bil voznik tovornjaka. Moški je peljal tovor iz Turčije čez Srbijo in Avstrijo v Nemčijo. V Srbiji naj bi umoril Jeleno, nato pa še eno žensko v Avstriji in Nemčiji. Vse tri ženske je ubil ob rekah, ko so se rekreirale. »Vse tri je ubil na isti način, tako da jim je s kamnom ali orodjem zdrobil lobanjo in nato iznakazil obraz,« je povedal neimenovani vir pri srbski policiji. Tudi srbska policija bo dobila dosjeje umorov dveh žensk, saj so si vsi trije umori zelo podobni in bi bilo naključje res nenavadno.

Deset dni 

Javil se je tudi mož umorjene pevke, Zoran Marjanović, ki je dejal, da bo policija morilca ujela v roku 10 dni. Dodal je, da je to informacijo dobil od preiskovalcev in da ga veseli, da bo zadeva končno zaključena. »Policija naj bi imela vse dokaze za aretacijo, več informacij pa nimam,« je dejal Zoran. Povedal je tudi, da ne ve imena morilca, saj preiskava še traja. Če informacije držijo, bo policija vendarle zaključila primer, ki je prav gotovo eden od najodmevnejših na področju nekdanje Jugoslavije.