Kam je šel denar?

Stanovalci so plačevali elektriko, upravnik pa ne

T.L.
10. 2. 2017, 10.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Upravnik Atrij Celje ne plačuje omrežnine Elektro Celju.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Lahko bi rekli, da ni res, vendar je: o tem, da so lastniki stanovanj v Šentjurju, Rogaški Slatini, Celju in Kozjem plačevali elektriko, se je po četrtkovem poročanju v oddaji 24UR Zvečer na Pop TV izkazalo, da je pravzaprav niso. Pričakalo jih je namreč obvestilo Elektra Celje oziroma hčerinskega podjetja ECE, da upravnik stavbe Atrij Celje že nekaj mesecev ni poravnal računov, zaradi česar jim grozi odklop elektrike.

Če bi stanovalci zamenjali upravitelja, bi lahko ostali tudi brez rezervnega sklada v višini približno 30.ooo evrov, so poročali v oddaji 24UR Zvečer.

Elektro: Težavo naj rešijo etažni lastniki

Elektro Celje je namreč povedala, da bo začela z obveščanjem etažnih lastnikov stavb, kjer kljub številnim aktivnostim in dogovorom z upravnikom Atrij Celje za poplačilo nastalih dolgov iz naslova omrežnine do Elektro Celja že dalj časa nastaja dolg, pa danes poroča STA. Elektro Celje vse etažne lastnike z omenjenim upraviteljem poziva k rešitvi težav.

Kot so danes sporočili iz Elektra Celje, etažni lastniki lahko vplivajo na nastali položaj. V skrajnem primeru tudi na način, da izberejo drugega upravnika, saj se Atrij ne drži že večkrat sklenjenih dogovorov glede poplačila dolga.

Grozijo z odklopom elektrike

Družba Elektro Celje se, kljub možnosti odklopa merilnih mest za električno energijo v skupnih prostorih, za ta ukrep do sedaj ni odločila. Kot so poudarili, odgovorni do okolja, v katerem delujejo, izhajajo iz cilja, da se za dobro vseh odjemalcev čim prej najde ustrezna rešitev za nastalo situacijo.

V primeru, da se dolg za plačilo stroškov električne energije za skupne prostore ne bo poravnal, pa bodo primorani ukrepati skladno z energetskim zakonom, še navajajo.

Direktor Atrija Celje Radovan Cink, ki je, mimogrede, na spletni strani ministrstva za pravosodje vpisan tudi med sodne cenilce in izvedence, je za STA povedal, da vsekakor ni v pristojnosti upravljavca elektro distribucijskega omrežja, da se vmešava v razmerja med etažnimi lastniki in upravniki. "Zato je dejanje Elektra Celje dejansko in zakonsko nerazumljivo in neosnovano, razen če imajo za to nerazkrite razloge, ki jih niso pojasnili. Atrij Celje je skupaj z Atrij Fisa v zadnjem času z večjimi poplačili poravnaval svoje obveznosti in ne razume pretenj s strani Elektra Celje," je še dejal Cink.

Kam je šel denar? Več kot milijon evrov čistih prihodkov od prodaje 

Pop TV pa je poročal, da naj bi po njihovih informacijah Cink z denarjev v Ljubljani kupoval nepremičnine. leta 2015 več kot milijon evrov čistih prihodkov od prodaje in več kot 760.000 evrov državnih nakazil.  

Atrij Celje, ki se je v zadnjih letih soočal s finančnimi težavami, je decembra lani postal del nove, večje nepremičninske družbe s sedežem v Celju, Atrij Fisa, katere večinski lastnik je s 60 odstotki družba Fisa nepremičnine iz Murske Sobote, poroča STA. Podjetje Atrij Celje je v novo družbo vstopilo s 30-odstotnim deležem kot manjšinski deležnik. Vendar pa, kot so poročali v oddaji 24UR Zvečer, Atrij Fisa nima sklenjene pogodbe z Elektro Celje in uradno tudi ni upravljavec stavb. Račune pa po poročanju komercialne televizije stanovalcem vseeno izstavljata podjetje Atrij Celje in Atrij Fisa.

Pop TV je še poročal, da naj bi po njihovih informacijah Cink z denarjev v Ljubljani kupoval nepremičnine. leta 2015 več kot milijon evrov čistih prihodkov od prodaje in več kot 760.000 evrov državnih nakazil.  

Podjetje Atrij Celje po poročanju STA velja za eno največjih podjetij za upravljanje z nepremičninami na Celjskem. Skupno upravlja z več kot 300 objekti na širšem celjskem območju, v preteklih letih pa so izpeljali več začetih naložb na večstanovanjskih objektih, nekaj pa jih trenutno še poteka.