POSLANSKI BESEDNI DVOBOJ

»Kamal, ne laži«

mk
23. 9. 2016, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na spletnih omrežjih se je vnel besedni dvoboj med poslancem Združene levice Francom Trčkom in poslancem SMC Kamalom Izidorjem Shakerjem, ki sta si izmenjala nekaj ostrih besed.

Bobo
Med poslancema se je na spletnem omrežju Facebook vnel hud besedni dvoboj.

Franc Trček je dan po interpelaciji v svojem provokativnem slogu, usmerjenem proti poslancem SMC, ki se ne strinjajo z vsemi strankinimi politikami, na facebooku zapisal, da je Marko Ferluga še vedno polzamrznjen v SMC, in se vprašal, zakaj ne pride v ZL. Omenjeni poslanec je namreč zaradi dogajanja v Luki Koper dan prej celo glasoval proti svojemu ministru Gašperšiču.

Franc Trček o nepripravljenem Miru Cerarju, preden je postal premier: Miro je začel 'pogovor': 'Kaj bi vi naredili, če bi bili na našem mestu?' Mislim, Dobro jutro?

Na njegovem profilu se je nato oglasil Kamal Izidor Shaker, ki pripada isti stranki kot Ferluga. Zapisal je, da je tudi Trček zamrznjen znotraj poslanske skupine ZL, pri čemer je mislil na to, da je kmalu po volitvah izstopil iz Iniciative za demokratični socializem, iz enega od koalicijskih partnerjev ZL. Trček mu je odgovoril, da se moti, da je član ZL, in dodal, da ni tako frustriran, kot je verjetno M. (Miro Cerar, op. p.) frustriran z njimi. Shaker pa mu je odvrnil, da je pri tem beseda »verjetno« pomemben dodatek k njegovi trditvi.

Lagodno življenje v opoziciji

Včeraj se je Trček odzval tudi na Shakerjev govor v državnem zboru, v katerem je opoziciji očital lagodno življenje in neodgovornost, ker niso želeli iti v koalicijo. »Kamal, ne laži. V 13 sekundah prvega razgovora pri Mirotu (Cerarju, op. p.) ste nam trije FDV-jevci dali vedeti, da si nas ne želite v koaliciji. Bil sem tam, ti ne. Celo več, nobenega programa niste imeli. Miro je začel 'pogovor': 'Kaj bi vi naredili, če bi bili na našem mestu?' Mislim, dobro jutro? Ko sva ga z Luko (Mescem, op. p.) vprašala o programu, je zmeden s power pointa neke točkice bral. Pa še te točkice mu je moral Kopač pokazati. Evo naj se (z)ve. In MC (Miro Cerar, op. p.) je pred ustoličenjem še nekaj blagodejno (govoril, op. p.) o sodelovanju z opozicijo, zdaj pa vas le še glasovalna mašinerija skupaj drži,« je zapisal Trček.

Vsebinska in kadrovska votlost  

Nato pa je svoj zapis nadaljeval. »Najbolj žalostno je, da vas je nekaj dokaj okej, a žal se strinjate, da ste predvsem tačke na glasovalnih napravah. To, da ste dokaj vsebinsko in kadrovsko votli, se je videlo tudi iz predloga koalicijske pogodbe. Ko sem ga bral, sem mislil, da ste nam poslali prezgodnji 'draft'. O tem, kako je MC osebno novačil moje določene sodelavce za ministre, pa ne bom. Jbg … Če ste šli v nekaj, bi šli resno,« je še zapisal in se vprašal, zakaj sposobnejši in odgovornejši nočejo za ministre, ter odgovoril, da zato, ker vsi skupaj dovoljujemo »aferaško nabijanje ljudi na žaru«. Shaker pa mu je samo odgovoril, da mu je v čast, da si je prislužil čisto svojo objavo na njegovem zidu. Trček je za konec še zapisal, da bi rad objavil tudi kakšno objavo, s katero bi pohvalil delo predsednika odbora za zadeve EU, ki ga vodi prav Shaker.