Nevarne družinske skrivnosti

Melanijin oče ogroža Donalda Trumpa

Simon Rosc
29. 4. 2016, 19.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Medtem ko Donaldu Trumpu kaže vse bolje pri njegovi kandidaturi za ameriškega predsednika, je posledično vse bolj vroča roba tudi njegova izbrana Slovenka Melanija in njena družina. Novinarji so razkrinkali skrivnost očeta Viktorja.

Reuters
Melanija in Donald Trump. Melanija ve, da polbrat obstaja, a se z njim še nikoli ni srečala.

Medtem ko Donald Trump slavi zmago za zmago v ameriških zveznih državah in je resnično vse bližje kandidaturi za ameriškega predsednika, mediji brskajo za takšnimi in drugačnimi zgodbe iz ozadja družine Trump. Ob tem pride prav tudi preteklost Melanijinega očeta Viktorja Knavsa, ki je na noge dvignila vso Ameriko.

Melanija ima polbrata

Kot strela z jasnega je udarila novica, ki jo je objavila ameriška revija za moške GQ. V svoji zadnji izdaji so objavili novico o Melanijinem polbratu Denisu Cigelnjaku, ki ga družina Knavs ni nikoli zares priznala niti z njim ni imela stika. Revija poroča na podlagi sodnih dokazov, ki so jih pridobili iz Slovenije, pogovora z Denisom Cigelnjakom in tudi pogovora morebitne bodoče prve dame ZDA. Novico so povzeli številni tuji mediji, kar je ustvarilo pravo afero, še posebej zaradi nedostojnega ravnanja Melanijinega očeta, ki spremlja zgodbo.

Viktor ga ni hotel priznati 

Viktor Knavs, Melanijin oče, se je, še preden je spoznal svojo zdajšnjo ženo Amalijo, zapletel v odnos z Marijo Cigelnjak, ki ga je leta 1964 obvestila, da je zanosila. Oče Melanije Knavs naj bi ji najprej ponudil poroko, nato naj bi si premislil in zahteval splav ter kasneje celo zanikal očetovstvo. Sin se je rodil maja 1965 in mati Marija je vložila tožbo za preživnino, ki jo je Knavs izgubil šele, ko je do konca izčrpal vse pravne poti in so mu s testom dokazali očetovstvo. Viktor naj bi sicer vse do sinovega 18. leta plačeval preživnino, a z njim ni nikoli imel stikov.

Viktor in Amalija Knavs zdaj živita v New Yorku, v tako imenovanem Trumpovem stolpu.

Denis je "fejst fant"

Denis danes živi v Hrastniku, v majhnem stanovanju, v katerem je pred tem živela njegova mama Marija, ki je delala v steklarni Hrastnik. Nikoli se ni poročila ali imela še kakšnega otroka, umrla pa je pred nekaj leti. Kot smo izvedeli med povpraševanjem, je Denis "fejst fant" kot je povedala ena od njegovih znank, ki živi povsem normalno življenje, zaposlen v lokalni prodajalni s tehničnimi izdelki. Petdesetletletni Melanijin polbrat nikoli ni dal pobude za stik, ker noče motiti družine Knavs oziroma noče nič od njih ali Donalda Trumpa. Ne bi pa imel nič proti, če bi se kdaj srečal s polsestrama Melanijo in Ines. Kot je povedal, pogreša le trenutke, ko bi lahko rekel: "Živijo, oče. A greva na kavo?" Viktor Knavs ga ni nikoli spoznal, Denis pa sklepa – tako je dejal v intervjuju za revijo – da Melanija sploh ne ve zanj. A se je izkazalo, da to ne drži. Morebitna prva dama ZDA je sprva zanikala resničnost informacij, da ima polbrata, nato pa priznala, da ve zanj že nekaj let, a da ni razumela, o čem jo sploh sprašujejo.

Kdo je Viktor Knavs

Novica o Melanijinem polbratu je povsem nova tudi za prebivalce Sevnice, s katerimi smo vstopili v stik, a smo doživeli precej nenavaden odziv. "Novica je zame nova, se pa ne čudim. Viktor je veljal za precej 'veselega' fanta v mladih letih,« je dejala ena od sogovornic. Viktor je sprva delal kot županov šofer, kasneje pa je kot član komunistične partije začel ukvarjati z avtomobilskimi posli za podjetje v državni lasti. Iz leta 1976 naj bi izhajal tudi kazenski pregon zoper Knavsa, ki naj bi ga obtoževal nedovoljene trgovine in utaje davkov, uradne datoteke o tem pa naj bi bile kasneje izbrisane, a je Melanija resničnost teh navedb za javnost zanikala.