Slovenija

V petek začetek zbiranja podpisov za razpis referenduma

STA
9. 3. 2016, 18.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Predsednik DZ Milan Brglez je za prvi dan zbiranja 40.000 podpisov za razpis referenduma o noveli zakona o medijih določil petek, 11. marec, so pojasnili v predsednikovem kabinetu.

STA
Pobudniki so delavci migranti, ki morajo v Sloveniji doplačati razliko dohodnine, ki jo plačujejo v Avstriji. Za zbiranje podpisov imajo 35 dni časa.

Predsednik DZ Milan Brglez je po obvestilu ministrstva za notranje zadeve vlagatelje danes obvestil, da njihova pobuda za referendum izpolnjuje predpisane pogoje, ter jim določil 35-dnevni rok za zbiranje 40.000 podpisov državljanov za razpis referenduma.

Pobudniki, Civilna iniciativa Apače, so sicer že napovedali, da bodo ob "nadaljnji ignoranci države" za vsak sprejeti zakon začeli zbirati podpise za referendum. STA je iz zanesljivih virov izvedela, da je v petek pričakovati še podpise za začetek postopkov za referendum o zakonu o mednarodni zaščiti, ki jo je DZ potrdil v petek.

Pobudniki nameravajo politiki sporočiti, da z obdavčevanjem delavcev migrantov ne bodo imeli dobička, ampak si bodo s tem nakopali stroške, ki bodo veliko višji od tega, kar danes poberejo njim, je v ponedeljek poročal Planet TV.