Slovenija

Zaslišali tudi reševalno ekipo

STA
9. 3. 2016, 16.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Na kranjskem okrožnem sodišču se je z zaslišanjem prič nadaljevalo sojenje 33-letnemu Dejanu Pejiću, ki naj bi julija lani v Tržiču tako udaril 40-letnega Rajka Foliča, da je ta zaradi hudih poškodb umrl. Danes so v zvezi z dogodki zaslišali tudi reševalno ekipo, glavna obravnava pa se bo z zaslišanjem izvedenca nadaljevala 21. marca.

sta
Dejan Pejić

Zdravstveni tehnik in zdravnica sta pojasnila, kakšno je bilo stanje Foliča, ko so prihiteli na pomoč, in kakšne temeljne postopke oživljanja so opravili. Zdravnica je na kraju dogodka ugotovila sum, da gre za poškodbo vratne hrbtenice oziroma zlom vratu.

Glede na obtožnico, naj bi bil za smrt 40-letnega Foliča usoden udarec v glavo, ki mu ga je zadal Pejić. Osumljenec je po dejanju s kraja dogodka pobegnil, a so ga policisti kmalu izsledili in prijeli.

Po preiskavi policisti Pejića niso kazensko ovadili zaradi uboja temveč zaradi kaznivega dejanja povzročitve težke telesne poškodbe in zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe dan pred tem, ko naj bi Pejić porezal Foliča po vratu. Ker je poškodovani umrl, Pejiću grozi do 15 let zapora.

Obtoženi, ki je v hišnem priporu, je sicer novembra lani na predobravnavnem naroku očitana kazniva dejanja zanikal. Danes so zaslišali še eno od prič prvega dogodka, ki je prepričana, da Pejić Foliča dan pred smrtjo ni porezal z nožem. Tudi sodni izvedenec je izjavil, da je manj verjetno, da je bila poškodba storjena z nožem, saj naj bi bila koža popraskana in ne zarezana.

Danes bi morali zaslišati še enega sodnega izvedenca, ki pa se glavne obravnave ni udeležil. Sodnica Andrijana Ahačič je zato nadaljevanje sojenja prestavila na 21. marec.