Slovenija

Hotel Barbara v Fiesi prodan

STA
23. 1. 2016, 11.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Premogovnik Velenje, ki je v postopku finančnega in poslovnega prestrukturiranja, je konec decembra podpisal dogovor o prodaji Hotela Barbara v Fiesi. Podatkov o kupnini in kupcu ne razkrivajo, ker kupnina še ni bila nakazana, so povedali v družbi.

Arhiv Svet24
Gre za prvo prodajo v sklopu dezinvestiranja poslovno nepotrebnega premoženja.

Hotel Barbara ima 42 sob z 90 ležišči. Vse sobe imajo balkon s pogledom na morje ali jezero, telefon, klimatsko napravo, internet, satelitsko televizijo, mini bar in kopalnico. Hotel razpolaga še z restavracijo odprtega tipa s 120 sedeži, aperitiv barom, teraso, bistrojem na plaži s 120 sedeži, wellnessom ter konferenčno dvorano z razpoložljivostjo do 80 oseb, opremljeno s sodobno tehnično opremo.

Premogovnik Velenje je k procesu dezinvestiranja pristopil v začetku leta 2014, ko je opredelil nabor nepremičnin in nekaterih dolgoročnih finančnih naložb za prodajo. Doslej pa mu je uspelo prodati le omenjeni Hotel Barbara.

Glede ostalih prodaj so v premogovniku povedali, da so v teku usklajevanja s kupcem glede prodaje Centra starejših Zimzelen v Topolšici. Za hotel Oleander v Strunjanu in ViloŠiroko za zdaj še niso prejeli ustreznih ponudb.

V fazi prestrukturiranja je tudi družba Gost. V skladu s strateško usmeritvijo osredotočanja na osnovno dejavnost pridobivanja premoga so se v premogovniku odločili, da bodo poiskali strateškega partnerja, ki bo prevzel dejavnost organizirane prehrane, gostinstva in turizma. Proces izbora novega lastnika družbe je v zaključni fazi, so povedali.

Premogovnik Velenje, ki je plačilno nesposoben, je od lani v postopku finančnega in poslovnega prestrukturiranja, katerega del je tudi odprodaja poslovno nepotrebnega premoženja in odvisnih družb, ki niso vezane na osnovno dejavnost.