Slovenija

"Od zapora nimam nič," škode pa za 94 tisočakov

Janja Ambrožič
23. 1. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Zgodba v zvezi s krajo orožja pri zbiratelju starega orožja Bošku Rajku Miketiču iz Čudnega sela pri Črnomlju je na novomeškem okrožnem sodišču dobila epilog. Kje je orožje?

J. A., arhiv DL
Boško Rajko Miketič v sodbi pogreša odškodnino, ki bi mu jo izplačal Muratović, saj je upanje, da bi orožje dobil nazaj, že izgubil.

Zaradi tega kaznivega dejanja so na tri leta in dva meseca zapora obsodili Jova Muratovića iz romskega naselja Lokve pri Črnomlju.
Glavna sled, ki je kriminaliste pripeljala do Muratovića, je bila kovinska palica z njegovimi biološkimi sledmi, ki so jo našli v hiši zbiratelja starega orožja Boška Rajka Miketiča (ta je bil v času tatvine na zdravljenju v bolnišnici). Muratović je na zaslišanju sicer trdil, da z vlomom k zbiratelju, ki se je zgodil lansko poletje, nima nič in da so palico z njegovimi sledmi podtaknili. A kot kaže, ni bil dovolj prepričljiv.

J. A.
Tatovi so premetali vse škatle v zbirateljski sobi in odnesli večino zbirke, kar 94 kosov.

KAJ PA DVANAJST KILOGRAMOV KONOPLJE?

Glavna sled, ki je kriminaliste pripeljala do Muratovića, je bila kovinska palica z njegovimi biološkimi sledmi. 

Uspešnejši je bil pri zagovarjanju glede prepovedane trave, ki so jo policisti dobili med hišno preiskavo na njegovem podstrešju. Tam so organi pregona našli kar 12 kilogramov posušene konoplje. »V hiši nas živi osem in dostop do podstrešja imamo vsi. Bil sem presenečen, ko so tam našli konopljo, takoj sem posumil 16-letnega sina Santiaga, ki se je v času preiskave odmaknil od hiše,« je na sodišču povedal Muratović. V zvezi s posedovanjem prepovedane droge mu je bila izrečena oprostilna sodba. Po podatkih novomeškega okrožnega sodišča še nobena od navedenih sodb ni pravnomočna. 

J. A.
V njegovih omarah je ostalo še nekaj izjemnih primerkov tako orožja kot druge opreme.

ZBIRATELJ NEZADOVOLJEN

Za komentar smo poklicali tudi Boška Rajka Miketiča, ki je na račun tatvine, za katero je bil obsojen Muratović, ostal brez kar 94 kosov dragocenega orožja. »Nisem zadovoljen s sodbo, ker od tega, da je on dobil zaporno kazen, jaz nimam nič,« je povedal oškodovanec, ki je med sojenjem omenil, da naj bi imel za okoli 94 tisočakov škode. 

J. A., arhiv DL
Jovo Muratović je v priporu že od začetka septembra. Ves čas sojenja je trdil, da so mu sledi podtaknili in da je nedolžen.

NEZNANA VREDNOST ZBIRKE

Vsak kos namreč po njegovi oceni v povprečju stane tisoč evrov. Izvedenec je sicer dejal, da naj bi bilo orožje vredno nekajkrat manj. »Ne vem, kaj bom naredil, verjetno bom stopil do odvetnika in skupaj se bova odločila, kaj bom ukrenil,« je dodal Miketič, ki je trenutno v bolnišnici, saj čaka na operacijo kile. »Tokrat hiša ni prazna,« je še namignil sogovornik.