Slovenija

Nadaljevanja proizvodnje ne bo

Žiga Kariž
23. 1. 2016, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

tečajna upraviteljica tržiškega Peka Tadeja Tamše je ugotovila, da možnosti za nadaljevanje proizvodnje v okviru stečajnega postopka ni, večini zaposlenih bodo naslednji teden vročili odpovedi.

sta
4,4 milijona evrov bi Peko potreboval za preživetje.

Tamšetova je opravila pogovore z vodstvom podjetja, predstavniki sindikata in delavci. Naredili so tudi splošen pregled podjetja in preučili možnosti za nadaljevanje poslovanja v okviru stečajnega postopka. »Ugotovili smo, da to ne bo izvedljivo,« je povedala stečajna upraviteljica.

»Iskale se bodo možnosti za to, da bi se podjetje prodalo kot poslovna celota.« - Tadeja Tamše, stečajna upraviteljica

V naslednjih dneh bodo izvajali aktivnosti za končanje nujnih poslov, večini zaposlenih pa bodo predvidoma naslednji teden vročili odpovedi pogodb o zaposlitvi. Nekaj poslovalnic po Sloveniji bo določen čas še odprtih, vendar bodo poskušali odprodajo zalog čim bolj pospešiti, trgovine pa čim prej zapreti. Vsaka namreč povzroča dodatne stroške, je pojasnila Tamšetova.

O tem, kakšne so možnosti za prodajo podjetja kot poslovne celote, je po njenih besedah še prehitro govoriti. »Glede na to, da je Peko uveljavljena blagovna znamka, se bodo zagotovo iskale možnosti za to, da bi se podjetje prodalo kot poslovna celota, vendar je o tem v tej fazi še težko govoriti,« je dejala. Veliko bo odvisno tudi od tega, ali se bo kdo zanimal za nakup.