Slovenija

Matej Narat odstopa z mesta predsednika uprave Save

sta/mv
11. 11. 2015, 17.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Matej Narat se je odločil predčasno oditi z mesta predsednika uprave Save, na spletni strani poroča časnik Dnevnik. Kot je povedal, je predsedniku nadzornega sveta Save Miranu Kraševcu danes poslal predlog za sporazumno prenehanje mandata.

sta
Matej Narat se je odločil predčasno oditi z mesta predsednika uprave Save.

Narat je ob tem poudaril, da so s sodelavkami in sodelavci v dobrih štirih letih in pol "z veliko truda uspeli izpeljati sanacijo oziroma implementacijo začrtane strategije takrat globoko prezadolžene, predimenzionirane in povsem nelikvidne skupine Sava", navaja Dnevnik. Ta proces so pripeljali do točke, ko bi lahko uspešno realizirali tudi proces preventivnega prestrukturiranja Save, ki bi odprla novo razvojno dimenzijo skupine, je prepričan.

Naratov odstop je epilog pol leta trajajočega spopada med Savo, ki je od septembra v prisilni poravnavi, in Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki se je začel z neuspešnim poizkusom zasega delnic Save Turizma, turističnega dela skupine Sava.

Narat se je v medijih pojavljal tudi zaradi njegove vloge v vodstvu NLB v času pred izbruhom finančne in gospodarske krize, prav tako pa se ga je pogosto izpostavljalo kot človeka iz ozadja, ki naj bi imel vpliv tudi pri imenovanjih v Slovenskem državnem holdingu (SDH) in v Družbi za upravljanje terjatev bank (DUTB). SDH je sicer zainteresiran za odkup terjatev DUTB do Save, saj velja državna naložba v tej družbi zaradi pomena Save Turizem za slovensko turistično ponudbo za pomembno.