Slovenija

V Šentrupertu novembra vnovič nadomestne volitve

STA
10. 9. 2015, 11.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Šentrupertski svetniki so na seji v sredo med drugim potrdili mandata novima, na junijskih nadomestnih volitvah izvoljenima občinskima svetnikoma. Hkrati so se seznanili z napotilom državne volilne komisije, da morajo v tamkajšnji drugi volilni enoti izpeljati vnovične nadomestne volitve. Za nove nadomestne volitve so določili nedeljo, 8. novembra.

DL

S šentrupertske občine so sporočili, da so po odstopu treh članov občinskega sveta marca letos na junijskih nadomestnih volitvah v drugi volilni enoti v občinski svet izvolili Antonijo Lukek in v četrti volilni enoti Tomaža Kurenta (oba SLS).

Ker so imeli za dva mandata v drugi volilni enoti enega kandidata premalo, so za šentrupertski občinski svet, ki ga sestavlja devet članov, tako dobili svetnika premalo. Državna volilna komisija pa je zaradi tega občino opozorila, da mora izvesti vnovične nadomestne volitve, saj je za delovanje občine nujno, da je njen občinski svet polnoštevilen.

Kot so dodali v Šentrupertu, roki za volilna opravila začnejo teči 14. septembra, vnovične volitve pa bodo v nedeljo, 8. novembra.

Šentrupertska volilna komisija je po odstopu treh občinskih svetnikov za njihova mesta spomladi razpisala nadomestne volitve v tamkajšnjih drugi in četrti volilni enoti.

Ugotovila je sicer, da je za dva mandata občinskega svetnika v drugi enoti en kandidat premalo, saj je potrdila le kandidaturo Antonije Lukek (SLS), ki je bila nato tudi izvoljena. Volitve so vseeno izpeljali, občinska volilna komisija in občinski svet pa sta morala odločiti, kako naprej.

Za četrto volilno enoto, kjer so volili enega svetnika, pa so potrdili kandidaturi Janje Omahen, ki je kandidirala s podporo volivcev, in Tomaža Kurenta (SLS), ki je bil tudi izvoljen.