Slovenija

Erjavčev pralni stroj pred vrati Pretnarjeve je trd pravni oreh

mr
14. 4. 2015, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Motenjski tožbi nekdanje vrhunske smučarke Špele Pretnar zoper sosede v večstanovanjski zgradbi v Stari Ljubljani, družino Erjavec, še ni videti konca.

Arhiv Svet24

Grega Wernig

Sodišče želi namreč na kraju preveriti, ali pralni stroj nekdanjo smučarko zares tako ovira pri vstopu v stanovanje, kot zatrjuje v tožbi. Ogled bo predvidoma opravljen še ta teden.

Čeprav je sodnica Martina Lepoša Hajtnik primer zaključila že konec januarja in bi vpleteni njeno odločitev morali prejeti konec marca, ga je pozneje spet odprla, saj želi nekatere okoliščine preveriti na lasne oči. Kot smo poročali že večkrat, je vzrok spora površina slabih šestih kvadratnih metrov v prvem nadstropju zgradbe, ki vodi tako do stanovanja Pretnarjeve kot do stanovanja, v katerem živi hči večnega ministra Karla Erjavca s partnerjem. 

Pretnarjeva trdi, da gre za skupni hodnik, Erjavčevi, da gre za njihovo predsobo, zdi pa se, da so vsi ti ljudje živeli v harmoniji, dokler se ni lani jeseni pred vrati Pretnarjeve pojavil pralni stoj, zaradi katerega je na ljubljansko okrajno sodišče vložila tožbo, v kateri od Erjavčevih zahteva umik spornih predmetov, Erjavčevi pa so ji vrnili in tožbo zaradi vznemirjanja lastninske pravice na ljubljanskem okrožnem sodišču.