Svet

65-letna nosečnica, ki pričakuje četverčke: 'Živim, kot sama hočem'

STA/G.G.
14. 4. 2015, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Pred dnevi je 65 let stara Annegret Raunigk, ki ima že 13 otrok in je znova noseča, sprožila burno razpravo. Tokrat je noseča celo s četverčki. Ginekologi opozarjajo, da je takšna nosečnost rizična tudi pri mlajših ženskah, pri starejših pa še toliko bolj.

Toda 65-letna Berlinčanka ne posluša nasvetov in opozoril. Pravi, da »lahko vsak živi kot si želi« in da »ima vsak pravico do svojega mnenja«.

Annegret je sicer zanosila v Ukrajini po večposkusih umetne oploditve v zadnjem letu in pol. Za umetno oploditev je plačala okoli 5000 evrov. Za še več otrok se je odločila, ko si je njena najmlajša hči, stara devet let, zaželela mlajšega bratca ali sestrico.

Raunigkova je za nemško televizijo RTL povedala, da je nosečnost doslej potekala normalno in če bo šlo vse dobro, se bodo četverčki rodili poleti. S tem bo Raunigkova postala najstarejša novopečena mati četverčkov.

Raunigkova se je v medijih pojavila že pred skoraj desetletjem, ko je rodila svojega 13. otroka. Takrat je dejala, da si je v mladosti mislila, da bo imela samo enega otroka. Medtem ima sedaj že sedem vnukov.