Slovenija

»Naj pa zmaga on, če že misli, da je boljši od mene!«

Luka Tetičkovič
17. 10. 2014, 18.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

Na lokalnih volitvah kandidati pogosto pozabijo na sestavine svojega volilnega golaža in se raje obregnejo ob to, v kakšnem loncu je svojega zakuhal protikandidat.

Facebook

Antonu Stariču (54), kandidatu za občinskega svetnika v volilni enoti Zabrdje, občine Mirna na Dolenjskem, se negativna volilna kampanja ni obrestovala. Svojega protikandidata je označil za »smrkavca, proti kateremu gotovo ne bo izgubil«. »Smrkavec« Jure Novak (23) je nato vpričo vseh volil za svojega nasprotnika, z besedami: »Naj pa zmaga on, če že misli, da je boljši od mene!« Volilno telo ga je nagradilo z 62 odstotki glasov in mu zaupalo predstavništvo.

Kandidata za župana, ki na Ptuju merita moči v drugem krogu, pišeta učbeniški primer, kako voditi umazano volilno kampanjo. Kandidat Miran Senčar dolgoletnega župana Štefana Čelana obtožuje korupcije in strahovladja, ta pa mu med soočenjem na nacionalni televiziji servira dokumente, v katerih ga obtožuje ustvarjanja svoje industrijske cone s spreminjanjem namembnosti zemljišč. Senčarju ob tem zmanjka besed. Zadeva postane duhovitejša, ko odklikamo do spletne strani Mestne občine Ptuj, kjer se aktualna Čelanova uprava »hvali«, da je za namen spodbujanja gospodarstva intenzivno uporabljala ukrep spreminjanja namembnosti zemljišč.

Senčar Čelanu ne ostane dolžan, javno ga obtoži, da si je kar sam pografitiral pročelje hiše, z besedami: »Čelan, mrtev si.« Senčar domneva, da je za ustrahovanje Čelana odgovoren kak neizplačani poslovni partner. Očitno v predvolilnem času tudi podjetnik podjetnemu kljuje oči.

Umazano perilo se na očeh javnosti pere tudi v Rušah, kjer je pred prvim krogom nekdo v nabiralnike občanov dostavil ponarejeni dokument Direkcije RS za ceste, v katerem kandidata za župana UrošaRazpeta obtožuje, da ni poskrbel za izgradnjo kritične Falske ceste. Razpet se je odzval z lastnim nedatiranim dopisom, ki so ga po naših informacijah občani prejeli v soboto, ko je že veljal volilni molk.