Slovenija

Pahor mladim v Kozjem, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni

STA/S.A.
18. 1. 2014, 16.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Občino Kozje. Sestal se je z županom Dušanom Andrejem Kocmanom ter si ogledal prenovljen trg v Kozjem. Obisk občine je izkoristil predvsem za pogovor z mladimi, ki jim je svetoval, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni. Med drugim se je udeležil slavnostne otvoritve toplarne na lesno biomaso.

Facebook

Župan Občine Kozje je Pahorja seznanil z vizijo razvoja občine. Zaradi slabe prometne povezave občina razvojne prednosti vidi na področju turizma, povezovanju z lokalno skupnostjo in Kozjanskim parkom, za investicijske projekte pa uspešno črpa evropska sredstva, so v predsednikovem uradu zapisali v sporočilu za javnost.

Predsednik republike je izpostavil, da je lahko razvojno naravnana občina uspešna ne glede na velikost, če jo vodijo ljudje z iskreno željo po doseganju zastavljenih ciljev.

Pahor se je nato udeležil otvoritve toplarne na lesno biomaso, kjer je bil tudi slavnostni govornik. Izrekel je zahvalo vsem, ki na občini snujejo razvojne projekte s ciljem, da se bodo mladi vračali in vsi občani živeli kakovostno življenje.

"V Sloveniji imamo številne uspešne zgodbe, na podlagi katerih lahko optimistično zremo v prihodnost," je dejal. Dodal je, da prav projekt toplarne na lesno biomaso dokazuje, da lahko tudi brez velikih finančnih vložkov države, ob upoštevanju možnosti črpanja evropskih sredstev in z ambiciozno idejo izpeljemo velike in okolju prijazne projekte.

Predsednik je obisk izkoristil predvsem za srečanje z mladimi Kluba mladih Kozje. Pahorju so predstavili aktivnosti kluba, namen katerega je mladim zagotoviti priložnosti za kakovostno življenje v domačem kraju. Predsednik je odgovarjal na njihova vprašanja in jim svetoval, naj bodo pogumni, ambiciozni in radovedni. "Tisti, ki boste sledili svojim vizijam in sanjam, boste prej ali slej zmagovalci in dobre zgodbe bodo zmagale," je dejal.

Pahor tako nadaljuje z obiski občin, saj takšne obiske in srečevanje z občani šteje med svoje najpomembnejše naloge, so še sporočili iz njegovega urada.