Slovenija

Danes bodo skakali v Krko

STA / S.R.
7. 9. 2013, 09.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Novem mestu se bodo ob 16. uri začeli 1. Skoki v Krko - Kandijski most 2013, ki sodijo v zaključek slovenskega pokala v skokih v vodo. Skokov z enajstmetrskega Kandijskega mosta se bodo udeležili najboljši skakalci iz Slovenije, gostje iz tujine in domačini, v okviru zaključka slovenskega pokala pa bodo razglasili letošnjega najboljšega skakalca.

Dolenjski list
V Novem mestu bodo danes skakali v Krko.

Z novomeške Agencije za šport so sporočili, da bo tekmovanje v skokih spremljal niz prireditev, ki jih bodo ob 11. uri začeli s splovitvijo novih lesenih čolnov, katerih uporaba bo brezplačna. Dopoldne pa se bo začela tudi akcija čiščenja Krkinega dna, ki jo ob udeležbi več kot 60 potapljačev iz vse Slovenije pripravlja novomeški Klub za podvodne aktivnosti.

Dan bodo nadaljevali s kratkim tečajem kajaka in čolnarskim izletom, skoke pa začeli s preizkusom skakalnice in ogrevanjem skakalcev. Sledil bo osrednji del tekmovanja, ki bo potekalo v kategorijah skokov na noge, lastovke in figurativnih skokov. Tekmovanje bo vključevalo dva niza skokov.

Ob 20. uri bodo razglasili najboljše tekmovalce slovenskega pokala v višinskih skokih v vodo, v okviru zabavnega programa pa bodo ob 23. uri pripravili še ognjeni skok s Kandijskega mosta, ki ga bo izvedel ekstremni skakalec v vodo Jernej Klinar.

Pri izvedbi tekmovanja so se novomeški prireditelji povezali s partnerskimi mesti, Mostom na Soči, Kanalom in Mariborom, kjer imajo pri tekmovanjih v višinskih skokih v vodo bogato tradicijo, so še sporočili iz Novega mesta.