Slovenija

Pacientka umrla v toplicah

T.P.
7. 9. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Da poštenje in dobrota še vedno nekaj veljata, je dokazala medicinska sestra, ki je med zdravili pokojne gospe našla 1000 evrov in jih vrnila žalujočemu možu.

35-letna medicinska sestra iz bijeljinske bolnišnice v Bosni in Hercegovini Aleksandra Glišanović je med službo v neki škatlici z zdravili našla zloženo kuverto, v kateri je bilo shranjenih kar 1.000 evrov. Takoj je poklicala 78-letnega Fikreta Pašalića in mu vrnila denar, ki ga je med zdravili pustila njegova žena Samila Pašalić, preden je umrla.

Ta čudovita, a žal nevsakdanja gesta je brez besed pustila tudi Fikreta. A tudi vodstvo bolnišnice se je odločilo, da svojo pošteno sodelavko Aleksandro nagradi za izkazani profesionalizem.

Kako je škatlica zdravil z denarjem sploh prispela v bolnišnico

Samila Pašalić je po dolgi in težki bolezni v 71. letu starosti umrla med zdravljenjem v toplicah. Ovdoveli mož Fikret je po ženini smrti pospravil vsa njena zdravila v dve vrečki in jih odnesel v bijeljinsko bolnišnico v Bosni in Hercegovini. Na ta način je želel pomagati omenjeni zdravstveni ustanovi oziroma pacientom, ki taka zdravila potrebujejo in si jih morda ne morejo privoščiti.

V bolnišnici so mu bili za zdravila izjemno hvaležni. Kmalu zatem ko je prišel domov, pa je prejel klic iz te iste bolnišnice, kamor je odnesel ženina zdravila. Poklicala ga je tamkajšnja medicinska sestra Aleksandra in mu povedala, da je v eni od škatlic našla denar, ki je najverjetneje pripadal njegovi pokojni ženi. Prosila ga je, da se vrne in prevzame denar, ki ga bo čakal v bolnišnici.

»Žena je ta denar očitno vzela s seboj za vsak primer, če bi ga potrebovala v toplicah. Aleksandri sem ponudil nagrado, želel sem se ji oddolžiti, saj me je njena gesta globoko ganila, vendar pa me je zavrnila, rekoč, da je samo opravljala svoje delo. Vsa čast ji, samo to lahko rečem, marsikdo bi denar mirno spravil v žep in molčal,« je prepričan Fikret.

Lepa in predvsem poštena gesta uslužbenke bolnišnice je tako resničen dokaz, da so na svetu še vedno pošteni ljudje, ki jim denar še ni zameglil razuma.