Oborožen rop

Drama uslužbenke menjalnice pri Lendavi, ki je gledala v cev pištole

S.R.
17. 12. 2017, 13.39
Posodobljeno: 17. 12. 2017, 13.53
Deli članek:

Dva neznanca sta včeraj zvečer malo pred 22. uro oropala v menjalnico, ki se nahaja v sklopu stavbe gostinskega lokala podjetja v Dolgi vasi pri Lendavi.

Reuters
Fotografija je simbolična.

Prvi storilec je stopil pred okence menjalnice, ki je bila v tem času zaprta, saj zaposlena istočasno opravlja delo v menjalnici v gostinskem lokalu, sporočajo iz PU Murska Sobota. Ko je moškega pri okencu opazila, je odklenila vrata do prostora menjalnice. V tem času se je za njo priplazil drug moški, ki je iz žepa potegnil pištolo in zahteval denar. Prestrašena uslužbenka jima ga je seveda izročila, nakar sta jo zlikovca zaklenila v prostore menjalnice ter oba zbežala v smeri makadamskega parkirišča, kjer so bila parkirana tovorna vozila. Odnesla sta okrog 6.000 evrov v različnih valutah. 

Prvi lopov je bil mlajši moški močnejše postave, visok približno 175 centimetrov. Imel je temnejše krajše postrižene lase, ki jih je prekrivala kapa z šiltom modre barve. Oblečen je bil v svetlo zeleno zimsko jakno s kapuco, pulover temno zelene barve, jeans hlače modre barve, na nogah pa je imel športne copate črne barve z belim robom. Opletal je s pištolo črne barve. 

Drugi je bil starejši moški, visok približno 180 centimetrov in suhe postave. Imel je črne lase in štrlečo brado, na glavi pa je nosil kapo s šiltom . Oblečen je bil v daljšo temnejšo jakno, hlače svetlejše barve, obut pa je bil v črne čevlje.

Policisti vse, ki bi karkoli vedeli o ropu, pozivajo, naj to sporočijo na najbližjo Policijsko postajo ali telefonsko številko 113 ali anonimni telefon policije 080-1200.