Čudaške navade

Tega o Donaldu Trumpu še niste vedeli

M.K.
17. 12. 2017, 11.24
Posodobljeno: 17. 12. 2017, 11.51
Deli članek:

Verjetno si marsikdo ni mislil, da bi takšnega posebneža, kot je 71-letni Donald Trump, lahko izvolili na mesto najpomembnejšega voditelja na svetu. Te njegove navade pa bodo verjetno marikoga od njih še bolj utrdile v prepričanju, da mu ni mesta na položaju voditelja najpomembnejše države sveta.

arhiv

Nihče se ne sme dotikati Trumpovega daljinskega upravljalca

Razen njega in tehničnih pomočnikov ne pusti, da bi kdorkoli menjal televizijske kanale. Pred televizijo dnevno sicer preživi ure, večinoma gledajoč desno usmerjeno postajo Fox News. Tudi med sestanki ima prižgano televizijo, kjer je izklopljen zvok. Kar je zamudil, pa si pozneje ogleda s funkcijo, ki jo sam imenuje »super tivo.«

Premikanje stvari 

Pri Trumpu mora očitno vse biti na svojem mestu, ki si ga je sam zamislil. Videli smo lahko že posnetke, kjer je preurejal stvari v Beli hiši. Pri tem pa gre celo v takšne podrobnosti, da premika koščke papirja in razporeditev pijač.

Obožuje dietno kolo 

Trump na dan spije tudi do 12 pločevink dietne kole. Na pisalni mizi ima očitno gumb, ki ga pritisne, ko želi dobiti pijačo. Nekatere njegove uslužbence zaradi popitih količin skrbi za njegovo zdravje. Raziskave so pokazale, da ta pijača povzroča še večje pridobivanje teže od navadne kole. Trump, ki sicer ne pije veliko alkohola in ne kadi, uživa tudi v nezdravi hitri prehrani.

arhiv
DOnald Trump

Obseden s higieno 

Trump je v preteklosti že priznal, da je obseden s higieno in da je »germofob«. V knjigi Umetnost vrnitve je priznal, da si zato roke umiva kolikor je le mogoče, da bi se izognil kakršnikoli bolezni. Zato se tudi izogiba rokovanju in pritiskanju tipk v dvigalu.

Obseden s pozornostjo 

Kot je dejal eden od njegovih nekdanjih svetovalcev, je Trump obseden s tem, da je neprestano na naslovnih novicah. Po dveh treh dneh, kot je dejal nekdanji svetovalec, Trumpu postane neprijetno. Verjetno prav zato v svojih nastopih tako rad provocira in pretirava.

Njegovi lasje

Verjetno ima najbolj prepoznavno frizuro od vseh politikov po svetu. Za Trumpa je naš filozof Slavoj Žižek dejal, da se za razliko od ljudi, ki so plešasti in se češejo, kot da nimajo pleše, Trump češe obratno, kot da bi bil plešast. Med shodom leta 2016 se je Trump celo pritoževal, da spreji za lase niso več tako dobri kot nekoč.

Gostom v Beli hiši kaže kopalnice

Trump gostom v Beli hiši rad pokaže svoje novo prebivališče, še posebej rad pa jim pokaže tudi kopalnice, še posebej tisto, ki jo je dal sam prenoviti.

Spi le nekaj ur 

Opravljanje funkcije predsednika ZDA zahteva celega človeka, ki naj ne bi imel veliko časa za druge stvari. Trumpu pri tem pomaga, da spi le pet ali šest ur dnevno, zaradi česar svoje tvite občasno objavlja v nenavadnih jutranjih urah.