13 let zapora

Sodišče prepričano, da je Patricija zabodla Blaža

G.G./STA
8. 12. 2017, 10.07
Posodobljeno: 8. 12. 2017, 10.16
Deli članek:

Okrožno sodišče v Ljubljani je Patricijo Cenček obsodilo na 13 zaporne kazni za uboj partnerja Blaža Novaka februarja letos. Sodnik Tomaž Bromše je prepričan, da je bila Cenčkova prištevna, ko je partnerja zabodla s kuhinjskim nožem v prsni koš, ter da je delovala naklepno.

Svet24
Patricija Cenček

Tragedija se je zgodila 4. februarja v popoldanskih urah na Cesti v Prevoje v Vižmarjah, Patricija Cenček pa je nato poklicala na interventno številko 112 in povedala, da se je njen fant Blaž Novak sam ranil z nožem v prsi oziroma da je padel na nož. Poškodbe so bile tako hude, da je 30-letnik še isti dan umrl v kliničnem centru.

»Cesta v Prevoje 4. 'Tip' se je nasadil na nož,« je ob prijavi operaterju ponavljala Cenčkova, v ozadju pa se je slišal moški glas: »Pljuča si mi prebodla!« Novak je bil ob prihodu reševalcev in policistov v zelo slabem stanju, a še vedno živ. Ko ga je eden od reševalcev vprašal, kaj se je zgodilo, mu je Blaž odvrnil: »Ona me je ...« Njegove zadnje besede sta slišala tudi policista, nato je 30-letnik izgubil zavest.

Najbolje ve obtožena

Po mnenju sodnika Bromšeta je očitek iz obtožnice v celoti utemeljen. Kot je dejal na današnjem izreku, resda nihče razen obtoženke ne bo nikoli vedel, kaj se je tiste noči dogajalo, saj ni bil nihče navzoč tragediji. A dokazi po njegovih besedah kažejo, da je po prepiru prav ona zabodla svojega partnerja.

Cenčkovi se bo v čas prestajanja zaporne kazni štel pripor, katerega je sodišče danes podaljšalo. Jo je pa sodišče oprostilo povrnitve stroškov sodnega postopka. Bo pa morala materi pokojnika povrniti stroške, ki so ji nastali s tem postopkom, medtem ko jo je z odškodninskim zahtevkom napotil na pravdo.