Hišne preiskave

Črnuški "orožar" na veliko gojil konopljo

S.R.
30. 11. 2017, 11.05
Posodobljeno: 30. 11. 2017, 11.10
Deli članek:

Grosupeljski policisti so na piko vzeli 25-letnika iz Črnuč, za katerega se je izkazalo, da se je pečal z drogo, doma pa je skrival tudi več kosov orožja

PU Ljubljana
Takšen vrtiček si je ustvaril.

Policisti PP Grosuplje so se 21. novembra odpravili v Črnuče, kjer so opravili hišno preiskavo pri 25-letnemu osumljencu, sporočajo iz PU Ljubljana.

V kletnih prostorih stanovanjske hiše so odkrili dva prostora, posebej prirejena za gojenje konoplje. Skupno so zasegli 254 rastlin te droge, ki so v višino merile od 3 do 26 centimetrov, in 67 vrečk posušene rastline.

25-letnik je doma skrival tudi več kosov različnega orožja, vključno s 15 naboji, zračno puško znamke Cometa z daljnogledom luger 4x32, teleskopsko palico in pirotehničnim sredstvom z napisom EXPLOD. Policisti so mu zasegli tudi ta arzenal, zoper kršitelja pa bodo uvedli prekrškovni postopek. A zgodba se tukaj še ni končala.

V nadaljevanju so na območju Grosuplja opravili še preiskavo stanovanja v mansardnem prostoru hiše ter tudi tam odkrili večji prostor za gojenje konoplje z očitno še ugodnejšo klimo, saj so tam zasegli še dodatnih 625 rastlin konoplje, ki je zrasla v višino od 36 do 93 centimetrov. Osumljenec je tukaj posušene delce zapakiral v vrečke za smeti.

Policisti so v obeh preiskavah zasegli tudi več elektronskih naprav (mobilnih telefonov in računalnikov), ki jih bodo podrobno pregledali, da bi s tem identificirali sostorilce in odjemalce. 25-letnik trenutno sedi v priporu.