Zdrsi in trki

Zdrs tovornjaka zaprl primorsko avtocesto

G.G.
30. 11. 2017, 09.01
Posodobljeno: 30. 11. 2017, 10.38
Deli članek:

Tudi danes so najbolj zahtevne razmere na cestah na Gorenjskem in v osrednjem delu Slovenije. Nekaterim nesrečam bi se lahko izognili z bolj previdno vožnjo, nekaterim pa s primerno zimsko opremo jeklenega konjička.

PU Kranj
Nesreča na gorenjski avtocesti v bližini Radovljice.
Zaradi poledice je promet oviran na primorski avtocesti med Uncem in Senožečami.

Trenutno velja izpostaviti, da je zaradi prometne nesreče (zdrs tovornjaka) zaprta primorska avtocesta med priključkoma Postojna in Razdrto proti Kopru. Vozniki osebnih vozil so preusmerjeni na regionalno cesto med Postojno in Razdrtim. Nastaja zastoj med Uncem in Postojno in v smeri Ljubljane od Razdrtega proti Postojni.

V zahtevnejših razmerah več nesreč na gorenjskih cestah

Na gorenjskih cestah je danes še več snega kot včeraj. Med sedmo in osmo uro so bili policist obveščeni o dveh prometnih nesrečah. Ena se je pripetila na avtocesti pri Radovljici, na srečo pa je, kot kaže, škodo utrpela le pločevina.

Sicer pa so včeraj gorenjski policisti obravnavali več prometnih nesreč, ki so bile povezane z slabšimi voznimi razmerami in predvsem neprilagojeno hitrostjo vožnje. Natančnejši podatki s PU Kranj kažejo, da so se v jutranjem času zgodile tri prometne nesreče, od tega dve zaradi neprilagojene hitrosti in in ena zaradi nepravilne strani vožnje. Opoldan so policisti obravnavali dve prometni nesreči, popoldan šest, od tega štiri zaradi neprilagojene hitrosti in eno zaradi nepravilne strani vožnje; pozno zvečer pa se je zaradi neprilagojene hitrosti zgodila še ena. Večinoma je šlo za nesreče z materialno škodo in lažjimi poškodbami.

Sneg pobelil večji del države: Zbudili smo se v belo jutro

Policisti zato še enkrat več ponavljajo opozorilo glede “glede prilagojene hitrosti vožnje, ustrezne varnostne razdalje, pravilne uporabe vozne površine, vozniki pa naj se izogibajo prehitevanjem, računajo naj na daljši čas vožnje in naj spremljajo aktualne prometne informacije.”