Pazljivo na cesti!

FOTO: Kje ga je zapadlo največ?

S.R.
30. 11. 2017, 07.20
Posodobljeno: 30. 11. 2017, 10.41
Deli članek:

V notranjosti Slovenije po nižinah večinoma sneži, drugje po državi pa so padavine tudi že ponehale.

Bobo
Na železniški postaji na Vrhniki.

Smučarji se veselijo dejstva, da je v višjih legah že kar debela plast snežne odeje, na Krvavcu na primer 70, na Voglu pa kar 100 centimetrov. Pobelilo je tudi Pohorje, vendar se bo v nižinah, kjer zlasti v notranjosti države še vedno sneži, moralo prebivalstvo zadovoljiti z bolj prehodnimi razmerami. Na Gorenjskem v okolici Bohinja in Bleda ga je nekje sicer zapadlo do 30 centimetrov. Na Koroškem je višina snežne odeje nekoliko nižja, v Mežici denimo 20 centimetrov, medtem ko morajo v večjem delu Štajerske in na Primorskem še vedno opazovati vlažna tla in travo. Do 15 centimetrov ga je zapadlo tudi v okolici Logatca in Vrhnike.

Facebook

Pazljivo na cesti

Ker se sneg že oprijema cestišča, naj vozniki vzamejo pamet v roke in vozijo previdno. Prometnoinformacijski center svetuje, naj se vozniki ne odpravljajo na pot brez ustrezne zimske opreme. Hkrati opozarjajo, da so ponekod na cestah plužne in posipne skupine ki upočasnjujejo promet.

Bralka Mateja
Razmere na cesti.

Danes bo sicer oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah v notranjosti bo večinoma snežilo, tudi na jugu bo dež prehajal v sneg. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Primorskem od 6 do 9 °C.

Ciklon se bo pomaknil nad srednjo Evropo, hladna fronta se zadržuje nad Balkanom in osrednjim ter južnim Sredozemljem. Nad naše kraje doteka hladnejši zrak.

Bralka Anja
Zimska idila.

Facebook
V Ljubljani

Bralka Ana
Le za vzorec snega.

S.R.
Tako je v Nadgorici pri Ljubljani.