POŽIGALEC

Kekčevi po požaru potrebujejo pomoč

Monika Levanič
16. 11. 2017, 20.45
Deli članek:

Da bi pomagali nesrečni družini Kekec, ki jim je podtaknjen požar povzročil precejšnjo materialno škodo, so krajani Moškanjcev stopili skupaj in organizirali dobrodelno prireditev.

Monika Levanič
Požar je uničil gospodarsko poslopje, veliko hrane za živino in traktor.

Kmetiji Kekec iz Moškanjcev v občini Gorišnica je pred dobrim mesecem požar uničil traktor, veliko krme za živino in gospodarsko poslopje, iz katerega jim je sicer ob pomoči sosedov uspelo pravočasno rešiti 48 glav živine. Zgodba družine Kekec je ganila sokrajane, ki so jim takoj po požaru priskočili na pomoč. Da pomagajo družini, kolikor je le v njihovi moči, so se člani PGD Moškanjci, Športnega društva Moškanjci in Vaškega odbora Moškanjci odločili, da organizirajo dobrodelno prireditev Pomagam, ker lahko!

Želeni znesek lahko nakažete na TRR PGD Moškanjci: SI56 6100 0000 4540 335, namen: Donacija za Kmetijo Kekec, sklic: SI 00 12345-17.

VSAK SE LAHKO ZNAJDE V PODOBNEM POLOŽAJU

»Ideja o pomoči se je porodila takoj po dogodku, ker menimo, da je pomoč sočloveku v takšnih trenutkih še kako pomembna. Potem ko smo uradno izvedeli, da dogodek ni posledica samovžiga ali napake na objektu, smo takoj, brez pomislekov stopili v akcijo in se odločili pomagati. Takrat smo se zavedali, da bi se lahko v takšnem položaju kaj hitro znašel kdorkoli izmed nas,« pojasnjuje predsednik PGD Moškanjci Gregor Sok in nadaljuje: »Naš osnovni namen je po najboljših močeh pomagati družini. Zavedamo se, da ne bomo uspeli zbrati toliko sredstev, da bi v celoti lahko pokrili nastalo škodo, nam pa je v veliko veselje, če jim bomo z našo skupno pomočjo olajšali vsaj kakšen nakup. Gospodarsko poslopje je treba čim prej urediti, saj se bliža zima, traktor je osnova za delo v kmetijstvu, prav tako živina ne more brez krme.«

POMAGATE LAHKO TUDI VI

V ta namen so v torek v prostorih gasilsko-vaškega doma v Moškanjcih organizirali dobrodelno standup prireditev z znanimi slovenskimi komiki – Perico Jerkovićem, Tinom Vodopivcem in Martino Ipša. Cena vstopnic je bila deset evrov, ves zbrani izkupiček pa je bil namenjen družini; tudi vsi nastopajoči so se v celoti odpovedali svojemu honorarju, za kar so jim organizatorji še posebej hvaležni. Vsi, ki želijo pomagati, a se dogodka niso mogli udeležiti, pa lahko želeni znesek nakažejo na TRR PGD Moškanjci (TRR: SI56 6100 0000 4540 335, namen: Donacija za Kmetijo Kekec, sklic: SI 00 12345-17).

Organizatorji se že vnaprej zahvaljujejo lokalnim obrtnikom in vsem, ki bodo tako ali drugače pomagali nesrečni družini.