Umor v Sostrem

Zlati maturant Simon v Klavdiji videl računalniškega demona

M.R.
16. 11. 2017, 19.50
Deli članek:

Simon Vogel, obtožen umora svojega 23-letnega dekleta, je včeraj priznal očitke po obtožbi. Sodbo v imenu ljudstva bo 20-letnik slišal konec prihodnjega tedna.

Google Maps
Hiša, v kateri je prišlo do tragedije.

Svet24
Obtoženi je bil zlati maturant, letos pa se je vpisal na fakulteto za računalništvo in matematiko.

Tragedija se je po najbolj črnem scenariju zgodila 30. junija okoli 16. ure v družinski hiši obtoženca v Sostrem, ko je 20-letnik svojo dekle Klavdijo Čučnik na grozovit način umoril z nožem in kladivom, slednjega je po naših informacijah zalučal tudi proti mami, a zgrešil ...

Včeraj je bil za Simona Vogla pred ljubljanskim okrožnim sodiščem izpeljan predobravnavni narok. Tožilka Nikolaja Hodžić je obtoženemu v zameno za priznanje očitkov ponudila 18 let zapora, v kar je mladenič privolil. Sodbo bo mladenič slišal v petek, 24. novembra, pred izrekom pa bodo glede okoliščin, ki vplivajo na višino kazni, zaslišane še nekatere priče.

Moril bistveno zmanjšano prišteven

Zagovornik obtoženega, odvetnik Borut Markošek, je sodišču predlagal zaslišanje staršev obtoženega, mame Helene, očeta Alojza in sestre Martine, sosede Marije Walsch, ter branje mnenja izvedenca psihiatrične stroke. Ta je po umoru vzel obtoženega pod drobnogled in ugotovil, da je kaznivo dejanje storil v bistveno zmanjšani prištevnosti zaradi duševnih težav, ki ga po naših informacijah pestijo že od malega, vendar se ni nikoli ustrezno zdravil. Pred preiskovalnim sodnikom se je mladenič, ki je rad igral računalniške igre, zagovarjal, da je v svojem dekletu prepoznal demona, ki mu je s smrtjo grozil že prejšnji dan ...

Mama umorjene se je po dogodku sesedla

Sodbo bo mladenič slišal v petek prihodnji teden.

Tožilka Hodžićeva je na drugi strani predlagala branje izpovedi mame oškodovanke, Renate Čučnik, ki včerajšnjemu naroku ni pristopila, po besedah njenega pooblaščenca, odvetnika Roka Pleterskega Puhariča, zaradi »zelo slabega zdravstvenega stanja«. Odvetnik Pleterski je v spis vložil njen premoženjskopravni zahtevek, v katerem od obtoženca za povzročene duševne bolečine terja 70.000 evrov, 3500 evrov pa še iz naslova povzročene premoženjske škode. Kot je poudaril odvetnik Pleterski, se je Čučnikova, ko je prejela obvestilo o nasilni smrti svoje hčerke, sesedla, od takrat je shujšala za 10 kilogramov, ni zmožna dela, zdravi se pri psihiatru. Se nadaljuje.