Povolilna zabava

Angelca Likovič vabi predsedniške kandidate na potičko!

M.V.
16. 11. 2017, 20.00
Posodobljeno: 15. 12. 2017, 19.06
Deli članek:

Angelca Likovič se vrača. Kljub porazu na predsedniških volitvah se ni umaknila iz javnosti, še več, svoje nekdanje konkurente vabi na povolilno zabavo.

STA
Angelca Likovič med prakticiranjem državljanske pravice.

Predsedniška kandidatka stranke Glas za otroke in družine (GOD) Angelca Likovič je svoj poskus naskoka na predsedniški prestol zaključila pri rezultatu 0,59 odstotka oziroma 4418 glasov, kar je bilo dovolj za zadnje, deveto mesto. Če bi ji delo njenih rok uspelo spraviti v vsak dom, bi bržkone prepričala še koga. Tega se zaveda tudi Aleš Primc, ki je le nekaj dni po koncu volitev v imenu Likovičeve povabil preostalih osem kandidatov k njej domov v Grosuplje. »Včeraj mi je povedal, kakšno idejo ima, in odgovorila sem mu, da pa res ni noben problem sprejeti preostalih osem kandidatov in speči dve potici zanje,« je povedala Likovičeva, ki se veseli obiska sokandidatov.

Bila je razočarana

»Angelci je bilo žal. Čeprav je tekom kampanje večkrat prinesla potico, je drugi kandidati večinoma niso imeli časa jesti. Pokusil jo je samo Boris Popovič je povedal koordinator dogodka Aleš Primc. »Po enem od soočenj ji je bilo hudo, pa sem ji dejal: 'Angelca, ni problema, to se pa da rešiti!'«

STA
Družabni dogodek koordinira predsednik stranke GOD Aleš Primc

nam je pojasnil Primc, ki se zdaj ukvarja s koordinacijo obiska vseh osmih kandidatov. Kot nam je zaupal, so se nekateri že odzvali in bo udeležba dobra. O imenih ni želel govoriti, bo pa več znanega v prihodnjih dneh, ko se bodo odločili, ali bo šlo za zasebni ali javni dogodek.

ANGELČINA POTICA
1 kg bele moke, 1 zavitek svežega kvasa, 1 večja limona, 4 vaniljevi praški, 1 rumenilo, 4 jajca, 2 kisli smetani, maslo, rum, rozine, sladkor, mleti orehi, papir za peko, mleti sladkor.

Male skrivnosti velike mojstrice

Angelca Likovič bržkone postaja najbolj znana slovenska pekovka nacionalne mitološke sladice – potice. Z njo navdušuje sosede od Grosupljega do Savudrije. In kaj je njena skrivnost? Likovičeva je v življenju spekla ogromno potic, a ji skorja še nikoli ni odstopila. »Preden jo dam v pečico, vedno pazim. Z zobotrebcem preluknjam skorjo in to prepreči odstopanje,« pojasnjuje mojstrica, ki za Novice Svet24 razkriva še nekaj skrivnosti: »Vedno, preden jo dam peči, potico premažem z rumenjakom, kar skorjo naredi lepo in svetlečo. Zelo pomembno je, da dodamo limono in vanilijev prašek ter da so rozine namočene v rumu, saj zaradi tega lepo dišijo.«