Pošasti

Starša dojenčka, ki so ga že napadle ličinke, pustila da shira

R.T.
27. 10. 2017, 13.23
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 13.56
Deli članek:

Dojenčka, ki so ga našli hudo podhranjenega, njegovo telo pa so že napadali črvi, so razglasili za mrtvega, njegove starše pa kazensko ovadili za umor.

Facebook
20-letno Cheyanne Harris in 28-letnega Zacharyja Koehna je doletela kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja umora.

Par iz ameriške zvezne države Iowa se bo moral v zvezi s smrtjo svojega štiri mesece starega sinčka zagovarjati na sodišču. Ko so ga našli, je tehtal manj kot tri kilograme, na sebi pa je imel poveznjeno teden dni staro pleničko.

Glede na podatke iz kazenske ovadbe je Koehn 30. avgusta poklical reševalce in jim dejal, da je njegov sin umrl. Ti so v domovanju naleteli na mrtvo dete, ki je nepremično sedelo v gugalniku v sobi, ločeni od spalnice, v kateri so običajno spali par in njun drugi otrok.

Chickasaw County Sheriff’s Office
Cheyanne Harris in Zachary Koehn.

Izvedenec sodne medicine je v svojem poročilu zapisal, da je bil dojenček močno podhranjen ter da je na njegovi koži in v oblačilih odkril ličinke v različnih stopnjah razvoja. Forenzični entomolog je ugotovil še, da otroku več kot en teden nihče ni zamenjal plenice, ga okopal ali ga sploh vzel iz gugalnice, zaradi česar njegovo smrt obravnavajo kot umor.

»Dejstva tega primera presegajo preprost primer zanemarjanja otroka in kažejo na okoliščine, ki so posledica ekstremne brezbrižnosti do človeškega življenja,« je sklenjeno v kazenski ovadbi.