Specialni povratnik

38-letni spolni iztirjenec iz okolice Maribora znova nadlegoval otroke

S.R.
27. 10. 2017, 12.30
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 13.31
Deli članek:

Mariborski kriminalisti so prijeli 38-letnika, ki ga utemeljeno sumijo storitve več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter kaznivega dejanja pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene.

Profimedia
Gre za specialnega povratnika, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja že pravnomočno obsojen.

Kriminalisti so ugotovili, da je ovadeni moški na spletnem družbenem omrežju Facebook ustvaril več profilov, med drugim z imeni SCHMATA NOSKO in SCHMATTA NOSKO, s katerimi je navezoval stike z otroci in mladoletniki, ter s pomočjo katerih je izvrševal kazniva dejanja.

Kriminalisti so ugotovili, da je 38-letni moški iz okolice Maribora na facebooku prek svojega lažnega profila, na katerem ni imel objavljenih svojih pravih fotografij, preslepil več 10 otrok in mladoletnikov z območja Slovenije in Hrvaške. Od njih je pridobil gole fotografije in videoposnetke samozadovoljevanja, ki jih je shranjeval in posredoval naprej. Ugotovili so tudi, da je otrokom in mladoletnikom nato posredoval tudi posnetke svojega golega telesa.

Ni bilo prvič

Gre za specialnega povratnika, ki je bil za istovrstna kazniva dejanja 1. junija letos že pravnomočno obsojen na eno leto in tri mesece zapora s preizkusno dobo 4 let, sporočajo iz PU Maribor. Med preiskavo je bilo ugotovljeno, da je osumljeni kljub temu, da je bil za istovrstna dejanja že obsojen, z izvrševanjem kaznivih dejanj nadaljeval. Še več, že v nekaj dneh po podani prvi kazenski ovadbi in zasegu mobilnega telefona je kupil drugi mobilni telefon, le dober mesec pozneje pa je znova vzpostavil stik z isto mladoletno žrtvijo, za katero je bil predhodno ovaden.

Kriminalisti so moškega včeraj pridržali, preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru pa je zoper njega odredila pripor. Zaradi več kot 30 kaznivih dejanj posesti in posredovanja posnetkov spolnih zlorab otrok ter za kaznivo dejanje pridobivanja oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene mu grozi do osem let zapora.

Obenem kriminalisti pozivajo vse, ki bi jim moški iz navedenih Facebook profilov posredoval posnetke spolnih zlorab otrok, naj to prijavijo policiji, saj so v nasprotnem primeru sami storilci kaznivega dejanja.