Zanimivosti

Ko zmanjka časa, nastopijo 'SIMPL KUHARIJE'

Oglasno sporočilo
27. 10. 2017, 12.21
Posodobljeno: 27. 10. 2017, 14.55
Deli članek:

Iz službe hitite po opravkih, morda se vam mudi v vrtec po otroke ali pa vas čaka še en sestanek? Ko preprosto ne veste več, kdaj bi lahko našli čas še za štedilnik, je tukaj prava pomoč, ki poskrbi za hitro in dobro prehrano.

Zato, da vam ostane več časa za druženje za družinsko mizo, imamo popolno rešitev! Žito namreč misli namesto vas in ponuja odlične dobrote.

Naraven način shranjevanja živil

Naj že na začetku razbijemo mite: hrana, ki je globoko zamrznjena, ohrani svežino in okus živila in je odličen način konzerviranja, saj z nizkimi temperaturami ohranjamo okus, izgled, svežino živila. To pa še ni vse! Vedno lahko iz zmrzovalnika vzamete samo toliko hrane, kot jo dejansko potrebujete. Ostalo pustite zamrznjeno za naslednjič.

Ohranite pestrost jedilnika!
Ko je na razpolago manj lokalne sveže ponudbe in zamrznjena hrana nam ponuja raznolikost na jedilniku tudi v hladnejših mesecih.

Nimate domišljije? Nič hudega, Žito misli namesto vas!
V ponudbi najdete številne Žitove izdelke, ki vas bodo navdušili in popestrili vaš jedilnik. Ste za polpete, prikuhe ali kakšne štruklje? Ponudba vas bo navdušila.

Pa vi, kaj boste kuhali danes?
Prikuhe kot so svaljki in štruklji so odlična osnova, iz katere lahko pripravite preproste ali sofisticirane, sladke ali slane jedi in to hitro, enostavno in poceni. Svaljki so slastni slani ali sladki z najrazličnejšimi omakami. Štruklji pa odlično delujejo kot samostojen sladek posladek ali harmonično dopolnijo pečenko. Kruhovi cmoki pa izvabijo nostalgične spomine na babičino kuhinjo.

Cmoki niso le obvezna klasika, lahko so tudi izvirna sladica in praktična rešitev, ko presenetijo nenapovedani obiski. Hranljivi so tudi za malico ali večerjo. 

Ali ste vedeli, da za zamrznjene cmoke potrebujemo slabih 15 minut kuhanja? Če bi se lotili priprave cmokov doma, poleg svežega sadja potrebujete še vsaj eno uro dela v kuhinji. 

Testo - vlečeno ali listnato, sveže ali zamrznjeno- najrazličnejše vrste testa omogočajo neomejene možnosti ustvarjanja.

Polpeti iz soje, žit, zelenjave in stročnic niso namenjeni le vegetarijancem. Lahko so osnova za vznemirljivo glavno jed ali prilogo, prigrizek ali kulinarično specialiteto.

Štruklji so slovenska narodna jed. Jemo jih lahko jemo v več različicah (sladek ali slan način, kuhane ali pečene). Zamrznjene pripravimo na zelo enostaven način, kuhamo jih brez prtiča in so pripravljeni v samo dvajsetih minutah. Preprosto in zelo okusno. Da o izgubljanju časa sploh ne govorimo, saj vam doma pripravljeni štruklji za pripravo vzamejo debelo uro in pol.