Streli na vozilo

Sredi mesta sejal smrt, policija kmalu v javnost z ugotovitvami

T.L.
5. 10. 2017, 07.57
Posodobljeno: 5. 10. 2017, 09.00
Deli članek:

V napadenem vozilu so bili trije ljudje, eden jo je odnesel brez poškodb.

Gabrijel Toplak
Sredi belega dne so po Mariboru odjeknili streli.

Kakšen je motiv krvavega obračuna, ki se je sredi belega dne odvil na prometni cesti sredi Maribora, je vprašanje, na katerega policija še ni podala uradnega odgovora. Nekaj minut po 14. uri je namreč na Titovi cesti starejši moški izstopil iz svojega vozila, se odpravil do vozila, ki je stalo v koloni in začel neusmiljeno streljati. Po napadu je mirno počakal na prihod policije, orožje pa pred tem sam odložil.

Takoj po dogodku so se pojavile informacije, da zagotovo ne gre za naključje, ampak neporavnane račune. Vendar pa, kot rečeno, uradnih informacij o preiskavi še ni, več bo znanega na tiskovni konferenci, ki se bo zgodila danes ob 13.30 uri. Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor, nam je namreč danes povedal, da več informacij še ni pridobil od kriminalistov, zato podrobnosti o motivu nismo izvedeli, prav tako še nima podatka, ali je storilca policija v preteklosti že obravnavala.

Dosedanje ugotovitve kriminalistične preiskave bo predstavnikom medijev predstavil pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije PU Maribor Andrej Kolbl. Časnik Večer sicer piše, da naj bi storilca pri dejanju vodilo ljubosumje in maščevanje, njegova prva tarča naj bi bila njegova žena, ki pa da je ni izsledil. Žrtev včerajšnjega napada naj bi prijateljevala z njegovo ženo. 

V napadenem avtu trije

Včeraj je v izjavi za medije Šadl potrdil, da so bili v napadanem vozilu trije ljudje, napadalec pa je začel streljati na sopotnikovi strani vozila. Slednji je tudi podlegel ranam. Voznik, kot smo poročali včeraj, ki naj bi bil ranjen v predel podpazduhe, se je zatekel v stavbo Telekoma Slovenije, ki se nahaja v neposredni bližini kraja napada. Ranjeni moški naj bi bil še vedno v bolnišnici.

Gabrijel Toplak

Ker gre za prometno ulico, napadalec pa je po besedah očividcev izpraznil menda kar dva nabojnika, ni presenetljivo, da je strel zadel tudi drugo vozilo. Kot je kasneje povedal Šadl, na srečo brez posledic. Koliko nabojev je napadalec v resnici izstrelil, pa bo odkrila policijska preiskava.

Napadalec je po krvavem napadu sam odložil orožje, s katerim je sejal smrt, mahal je mimoidočim, in počakal na prihod policije. 

Reševalci so oskrbeli ranjenega moškega, ki se je zatekel v Telekomovo stavbo in ga odpeljali v bolnišnico. 

Razumljivo je, da so po tragičnem dogodku domačini pretreseni. Sploh, ker se te dni policija ukvarja še z eno tragično zgodbo, ki se je konec minulega tedna odvila v Mariboru in v kateri je zaradi nasilja za štirimi stenami 45-letna ženska izgubila življenje

O sredinem dogajanju v Mariboru pišemo tudi v časniku Novice Svet24.