Umor v Mariboru

Vlatka je bila umorjena že v petek, njeno truplo oskrunjeno

G.G.
4. 10. 2017, 14.06
Posodobljeno: 4. 10. 2017, 14.12
Deli članek:

Policisti so razkrili, kaj vse se je dogajalo v stanovanju na Preradovičevi ulici Mariboru, kjer so v ponedeljek našli mrtvo žensko.

Gabrijel Toplak
Grozljivo dejanje se je zgodilo na Preradovičevi ulici v Mariboru.
Trenutno poteka preiskava v smeri kaznivega dejanja umora, za kar osumljenemu grozi najmanj 15 let zapora, in skrunitve trupla, kar se po kazenskem zakoniku kaznuje z do dvema letoma zapora.

Pisali smo, da je šlo za nasilno smrt 45-letne ženske. Po naših informacijah je umrla Vlatka P., po prepiru pa naj bi jo v smrt pahnil 35-letni Bojan S.

Osumljeni je skril ali uničil dokaze

Več podrobnosti so danes sporočili mariborski kriminalisti. "Ugotovljeno je bilo, da je bilo kaznivo dejanje storjeno v petek zjutraj, kar sovpada z ugotovitvami sodne obdukcije in pomeni, da je storilec skrival truplo v stanovanju vse do 2. oktobra. Žrtev in osumljeni sta bila bivša izvenzakonska partnerja in odvisnika od prepovedanih drog," je povedal pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Andrej Kolbl.

Po dosedanjih ugotovitvah je bil motiv za storitev kaznivega dejanja koristoljubje in maščevanje. Ker naj bi osumljeni Bojan S. skril ali uničil več dokazov, je še veliko neznank, med drugim ostaja nejasno, na kakšen način je bila Vlatka umorjena. Truplo naj bi bilo oskrunjeno, policisti pa zaradi interesa preiskave zaenkrat še ne izdajo, na kakšen način.

Gabrijel Toplak
Vhod v blok na Preradovičevi ulici 17.

Kdo je v stanovanju kričal v soboto?

Policija je v preteklosti na omenjenem naslovu že večkrat posredovala. V stanovanju, na kraju zločina, naj bi se večkrat zadrževali odvisniki od prepovedanih drog.

Zadnje takšno posredovanje je bilo v soboto, torej ko je bila ženska že mrtva. "Patrulja je prišla na kraj po prijavi varnostnika zaradi razgrajanja in vpitja v stanovanju. Glede na vsa zbrana obvestila ugotavljamo, da na kraju niso bile izkazane okoliščine, ki bi nakazovale na konkretno ogroženost življenja," je povedal Kolbl.

Policista naj bi iz stanovanja slišala glasove moškega in ženske, ne pa tudi klicev na pomoč, zato nista vstopila s silo. "Policista sta slišala nerazločen pogovor, ki pa je potekal v normalnem tonu. Trkala sta na vhodna vrata in pozivala k odprtju vrat, vendar se jima ni nihče odzval," je pojasnil pomočnik vodje mariborskih kriminalistov. V petek, ko se je zgodil umor, ni bilo kakšnih prijav na policijo.