V nasprotno smer

VIDEO: Pijan tovornjakar povzročil grozljivo nesrečo; trije mrtvi

S.R.
28. 9. 2017, 08.24
Posodobljeno: 28. 9. 2017, 08.33
Deli članek:

34-letni voznik tovornega vozila, ki je na avtocesti v nemški zvezni deželi Hesse zaradi vožnje v nasprotni smeri povzročil grozljivo prometno nesrečo, je imel v krvi kar 3.09 promila alkohola. Umrle so tri osebe, več pa jih je poškodovanih.

Youtube/Allgemeine Zeitung
Tovornjakar je pristal v bolnišnice, tri osebe pa so izgubile življenje.

V noči na nedeljo se je v bližini nemškega mesta Rüsselsheim pripetila tragična prometna nesreča, v kateri so življenje izgubili trije nizozemski državljani, in sicer 53-letni moški ter ženski, stari 20 in 51 let. Štiri ženske v še enem vozilu so jo kot po čudežu odnesle zgolj z lažjimi poškodbami, medtem ko je voznik tovornjaka s hudimi poškodbami pristal na urgenci.

Do nesreče je prišlo, ko je tovornjakar, sicer državljan Poljske, ob zastoju na avtocesti povsem nerazumno obrnil svoje vozilo in začel voziti v nasprotno smer, zaradi česar je najprej čelno trčil v avtomobil znamke Škoda, nato pa še v drugo vozilo, v katerem so sedele štiri ženske.

Policisti so v kabini tovornjaka našli prazne pločevinke piva, analiza krvi pa je pokazala, da je bil pod močnim vplivom alkohola, saj so mu izmerili kar 1.54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zakaj se je odločil, da na avtocesti obrne svoje vozilo in se zapelje v nasprotno smer, trenutno ni jasno, saj 34-letnik hudo poškodovan še vedno leži v bolnišnici, policisti pa ga še niso uspeli zaslišati.