GROZA

Hollywoodska grozljivka: Iano skalpiral pred hčerko

Mirko Vorkapić
27. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

30-letna manekenka Iana Kasian iz Ukrajine je bila brutalno umorjena. Storilec ostudnega dejanja je Blake Leibel, njen partner in oče njunega otroka.

Profimedia
Blake Leibel se je redno udeleževal hollywoodskih zabav, financiral pa ga je oče, ki v Torontu vodi uspešen nepremičninski posel.

Iana in 35-letni Blake sta se pred meseci sprla, zato se je ona z dva meseca staro hčerko Diano odselila k staršem. Ker je menila, da je čas za spravo, se je nato odpravila k Blaku v Hollywood in se poskušala z njim pogovoriti. Od takrat je bila za starše nedosegljiva. Njena mama je poklicala policijo in prosila, naj preverijo hollywoodsko stanovanje, ki je bilo v skupni lasti Iane in Blaka. Ko so policisti prispeli na naslov, so Leibela našli zabarikadiranega v kopalnici, skupaj z nepoškodovano hčerko Diano in truplom Iane Kasian. Blaka so pridržali, medtem pa so preiskovalci na obdukciji odkrili šokantne podrobnosti.

Sodnik je na zahtevo odvetnika Blaka Leibela odredil pregled duševnega stanja storilca. Obramba si prizadeva za čim manjšo kazen.

Policija v šoku

Losangeleška policija je sporočila, da je šlo za najbolj brutalen umor v zgodovini mesta. Vidno pretreseni dr. James Ribe je o ugotovitvah povedal: »Njeno celotno lasišče, skupaj s kožo, je bilo odstranjeno, z izjemo nekaterih delov zatilja.« Preiskovalci njenih las niso našli, poročilo pa navaja, da je bila 30-letnica prekrita z modricami in odrgninami, opazili so celo sledi ugrizov. Po ugotovitvah je bila živa še vsaj osem ur po tem, ko je utrpela omenjene poškodbe, vključno z odstranjevanjem las in kože z lobanje. »Njen obraz je bil izmaličen. Deli obraza na desni strani so bili odtrgani, prav tako desno uho,« je povedal Ribe. Oglednik je dejal, da je bili primarni vzrok smrti popolna izkrvavitev telesa, sekundarni pa večkratni udarec v glavo. James Ribe, ki delo mrliškega oglednika opravlja že več kot 20 let, je povedal, da česa takega še ni videl. »Mislim, da se skoraj noben forenzični patolog s takšnim primerom še ni srečal, razen morda v času vojne. Gre za ekstremno redek primer.«

Visoka upanja

Eden njegovih znancev je povedal, da si je Blake vedno želel postati znan ustvarjalec stripov in je za to porabil ogromne količine denarja, »vendar mu nikakor ni uspevalo, saj ni imel pravega potenciala«

Nadobudni stripar zanika krivdo

Petintridesetletnik, ki je na zaslišanju zanikal krivdo za umor, je v priporu in čaka na začetek sojenja, zaradi zverinskega dejanja mu grozi smrtna kazen. Po pisanju Washington Posta naj bi le nekaj tednov pred umorom Blake Leibel kot soavtor sodeloval pri izdaji stripa Syndrome (Sindrom), ki govori o norem doktorju, ki poskuša ozdraviti zlo brezčutnega serijskega morilca. Zgodba se začne s truplom, iz katerega morilec izsuši vso kri. Blaka znanci opisujejo kot povzpetneža, ki se je na vsak način želel uveljaviti v mestu slavnih. Sicer je bil tudi že aretiran zaradi spolnega nadlegovanja nekega dekleta, vendar so ga ob pologu varščine v višini 85 tisoč evrov izpustili. Šest dni pozneje je bila umorjena Iana Kasian.