Na begu

Avstralci iščejo Slovenca rudarja – posiljevalca

ss
11. 9. 2017, 20.30
Deli članek:

Slovenska policija išče Jožeta Šmita že 17 let.

arhiv Svet24
Jožeta Šmita policija išče zaradi spolnega napada na otroka.

Avstralska zvezna policija išče Slovenca Jožeta Šmita, osumljenega spolnega napada na otroka.

Slovenska policija išče Šmita že 17 let, Avstralci pa so izdelali celo fotorobota, kako naj bi bil videti danes. Objavo avstralske policije je na spletnem omrežju Facebook delilo skoraj deset tisoč oseb.

arhiv Svet24
Rojen v Vrbi, nazadnje živel v Kranju ...

Jože, Joža, Joseph

Dela kot rudar?
V Avstralijo je pripotoval leta 2000 kot turist in kmalu nato izginil. Nazadnje je bil opažen leta 2014 v Melbournu. Obstaja možnost, da v zvezni državi Queensland oziroma Novi Južni Wales dela kot rudar.

Po podatkih avstralske policije bi se lahko predstavljal z imeni Jože, Joža ali Joseph. V Avstralijo je pripotoval leta 2000 kot turist in kmalu nato izginil. Nazadnje je bil opažen leta 2014 v Melbournu. Obstaja možnost, da v zvezni državi Queensland oziroma Novi Južni Wales dela kot rudar. Danes je star 56 let, slovenska policija pa ga zaradi domnevnega posilstva otroka išče že vrsto let, so na facebooku zapisali avstralski policisti.

Nazadnje živel v Kranju

Šmita bodo Avstralci, če ga najdejo, izročili Sloveniji. Na spletni strani slovenske policije najdemo dodatne informacije o iskanem: rojen je bil v Vrbi, njegov zadnji slovenski naslov pa je bil v Kranju.