Divji lov

S pištolo in drogo v avtomobilu bežal pred policisti

M.K.
11. 9. 2017, 11.15
Posodobljeno: 11. 9. 2017, 11.16
Deli članek:

Policisti so v nedeljo popoldan po ljubljanskih ulicah lovili 35-letnega voznika, ki je s predrzno vožnjo ogrožal druge udeležence v prometu.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti so voznika osebnega vozila Mercedes Benz zaradi neuporabe varnostnega pasu in nameščenih registrskih tablic, ki ne pripadajo vozilu, poskušali zaustaviti na Zaloški cesti v Ljubljani. Voznik znakov ni upošteval, hitrost vožnje pa je še povečeval. Policisti so ga še večkrat poskušali ustaviti, vendar je 35-letnik kljub temu z vožnjo nadaljeval po ljubljanski obvoznici v smeri proti Rudniku, nato po izvozu Rudnik in nadaljeval po Dolenjski cesti. Pri tem je s svojimi manevri ogrožal ostale udeležence v cestnem prometu: prekoračena hitrost, vožnja po nasprotnem voznem pasu, rdeče luči na semaforju, neupoštevanje prometne signalizacije, izsiljevanje prednosti voznikov in pešcev. Voznik je nato z vozilom pot nadaljeval po Hradetskega cesti v smeri proti Golovcu in po približno treh kilometrih vožnje ga je policistom naposled uspelo ustaviti, so sporočili s policijske uprave Ljubljana.

35-letnemu Ljubljančanu so odvzeli prostost, v nadaljevanju postopka pa ugotovili, da je imel pri sebi 28 neznanih tablet, ampulo 10 ml neznane snovi ter pištolo, z napisom police, 8mm cal. Vse naštete predmete so vozniku zasegli in poslali v analizo. Po vseh zbranih obvestilih bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje. Izdali pa mu bodo tudi plačilni nalog zaradi kršitve CPP, po opravljenih analizah zaseženih predmetov pa bodo zoper njega uvedli še prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o orožju in Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.