Napad v središču mesta

FOTO in VIDEO: V klanju na Finskem dve smrtni žrtvi in vsaj šest ranjenih

S.R.
18. 8. 2017, 15.51
Posodobljeno: 18. 8. 2017, 21.18
Deli članek:

Finska policija je ustrelila moškega, ki je v mestu Turku z nožem napadel več ljudi. Umrli naj bi dve osebi, vsaj šest pa naj bi bilo ranjenih.

Reuters
Napad v finskem mestu Turku.

V mestu Turku na jugozahodu Finske je prišlo do krvavega incidenta. Finska policija naj bi ustrelila moškega, ki je po mestu klal z nožem, poroča britanski BBC. Poškodovanih naj bi bilo več ljudi, finski mediji pa poročajo, da obstaja možnost večjega števila napadalcev. Preiskovalci pravijo, da zaenkrat še ni mogoče trditi, da je šlo za teroristični napad.

Po navedbah finskih oblasti naj bi v napadu umrli dve osebi, vsaj šest pa naj bi jih bilo ranjenih. Direktor bolnišnice v Turkuju je za medije povedal, da so sprejeli vsaj osem oseb s poškodbami, ena od njih pa je izgubila boj za življenje. Na poznejši tiskovni konferenci je potrdil še drugo smrtno žrtev, poroča BBC.

Reuters
Napad se je zgodil na trgu Puutori v središču mesta.

Finska policija je sicer sporočila, da je bil napadalec ustreljen v nogo in da je trenutno že v priporu. Natančne okoliščine incidenta zaenkrat še niso jasne, zgodil pa naj bi se v središču mesta na trgu Puutori.

Po poročanju nekaterih finskih medijev naj bi napadalca eden od mimoidočih poskušal ustaviti s kijem za baseball. Poročajo tudi, da je na tleh obležala ena oseba, kar je razvidno tudi iz nekaterih fotografij. Na njih je videti truplo, ki so ga prekrili. Po navedbah očividcev naj bi na osrednjem trgu in par ulic oddaljenem trgu Puutori na tleh obležalo več ljudi.  

Reuters

Policija in finska državna medijska hiša Yle javnost pozivata, naj se ne odpravlja v središče mesta, finska policija pa v povezavi z napadom išče še več osumljencev.

Reuters
Napad v finskem mestu Turku.