Tragedija pri Zadru

Slovenec na avtocesti silovito trčil v zaščitno ograjo; umrl 6-letni otrok

S.R
31. 7. 2017, 10.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na hrvaški avtocesti pri Zadru se je zgodila grozljiva prometna nesreča, v kateri je umrl šestletni otrok.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Ob okoli pete ure zjutraj je na avtocesti v bližini naselja Nadin pri Zadru prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Po prvih informacijah naj bi 55-letni slovenski državljan, ki je vozil avtomobil z avstrijskimi registrskimi oznakami, v nekem trenutku izgubil oblast nad vozilom in se zaletel v zaščitno ograjo, piše Zadarski.hr.

Tiskovni predstavnik zadrske policijske uprave Elis Žodan je za STA potrdil, da je bil voznik 55-letni slovenski državljan, v avtomobilu pa so bili člani njegove družine. Vsi so sicer po poreklu iz BiH in so živeli v Avstriji.

Ponesrečene so prepeljali v bolnišnico v Zadar, v kateri je vnuk voznika umrl. Voznik je bil sicer lažje poškodovan, tako kot njegova 26-letna hčerka, medtem ko je bila 54-letna soproga voznika težje poškodovana, še piše STA. Kot je Žodan še dejal, voznik ni bil pod vplivom alkohola. Preiskava o vzrokih nesreče še poteka, a domnevajo, da je 55-letnik zaspal za volanom. Slovenskega državljana bodo kazensko ovadili zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom.