SVETOVNI PODVIGI

Zapornik kradel med prostimi izhodi

ss
24. 7. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

10 Koprski policisti so pri predoru Markovec z avtoceste odstranili kolesarja, državljana Italije, ki je vozil proti Izoli, in ga oglobili.

9 V okolici Krškega so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša denar, dve pištoli in naboje.

8 Kranjski policisti so kazensko ovadili državljanko Srbije, ki je ob dveh priložnostih poskušala unovčili ponarejen bankovec za 500 evrov. Prvič je poskušala plačati v »turističnem objektu«, kjer ga uslužbenec ni hotel sprejeti, potem pa še v trgovini, kjer so jo do prihoda patrulje pridržali varnostniki.

7 Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec vlomil v trgovino in ukradel okrog 70 mobilnih telefonov.

6 Na mejnem prehodu Starod so policisti državljanu Češke zaplenili dva grama amfetaminov, ki jih je skrival v predalu armaturne plošče. Zoper Čeha je bil izveden hitri postopek.

5 Velenjski policisti so na Koroški cesti obravnavali vlom v trgovino. Storilec je iz skladiščnih prostorov ukradel več steklenic žganja, penine in škatel cigaret.

4 Ljubljanski policisti so Na jami obravnavali drzno tatvino. Ugotovljeno je bilo, da sta neznani storilki pozvonili pri oškodovanki in jo zamotili do te mere, da sta ji ukradli za 3000 evrov nakita.

3 Pred lokalom v Žusterni je moški iz okolice Hrastnika vinjen žalil goste in osebje. Ker je policistom med postopkom izjavil, da se bo vrnil in kraval nadaljeval, je bil pridržan in trezen odpuščen s plačilnim nalogom.

2 Koprski policisti so prejeli obvestilo, da v eni od garažnih hiš mlajša ženska zbira prostovoljne prispevke, pri tem pa še prijema za kljuke avtomobilov. Policisti so identificirali državljanki Hrvaške, stari 19 in 25 let. Dekleti sta globo poravnali na kraju.

1 Štajerski policisti so obravnavali tatvino denarnice, ki jo je neznanec ukradel iz odklenjenega avta na parkirišču pred pokopališčem v Račah. Še isti dan je tat z ukradeno plačilno kartico na bencinskem servisu plačal storitev, kartico pa je potem poskušal uporabiti še na drugem bencinskem servisu, a jo je oškodovanka preklicala. Naslednje jutro so policisti odvzeli prostost 47-letnemu moškemu, ki trenutno prestaja zaporno kazen v Rogozi, z omogočenimi prostimi izhodi. Po končani preiskavi so osumljenca predali mariborskim zaporom, zoper njega pa bo podana nova ovadba.