Divji zahod

VIDEO: Sprta soseda prek vrtne ograje spregovorila s pištolami

R.T.
7. 7. 2017, 10.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Sosedski spor v ameriški zvezni državi Indiana se je sprevrgel v strelski obračun, v katerem je eden od srboritežev utrpel hujše poškodbe in je še vedno v kritičnem stanju.

Zajem zaslonske slike

Strelski obračun je bil zgolj »vrhunec« večletnega spora med 49-letnim gasilcem Deanom Kellerjem in 59-letnim Jeffreyjem Weiglom. Tokrat naj bi jima kri zavrela zaradi ograje, ki naj bi tekla po Kellerjevi zemlji.

Okrožno državno tožilstvo v Indiani je odločilo, da zoper Kellerja ne bo podalo kazenske ovadbe, saj da je ravnal v samoobrambi. Keller je svojega soseda med košnjo zadel s kar štirimi kroglami, potem ko je Weigle prvi pograbil za pištolo.

Iz posnetka, ki ga je objavilo tožilstvo, je razvidno, kako po krajšem prepiru Weigle sede na svojo kosilnico in odide svojo pot, vendar ne za dolgo. Ko se ograji približa Keller, se jezni starec pripelje nazaj in iz žepa izvleče pištolo. Na petelina naj bi prvi pritisnil Weigle. »Ko je Keller v njegovih rokah videl orožje, je prijel za svojo pištolo in začel streljati,« je navedlo tožilstvo.

Weigle, ki so ga v predel prsi zadele štiri krogle, je sicer še vedno v kritičnem stanju, medtem ko jo je Keller odnesel brez poškodb. Med vročekrvnežema naj bi od leta 2009 že večkrat zavrela kri, zaradi fizičnega obračuna leta 2011 pa so morali policisti oba za nekaj časa postaviti »na hladno.«