ČRNI SCENARIJ

Pred umorom oprezal za ženo in otroki

Z.Z.
2. 7. 2017, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na celjskem okrožnem sodišču se je te dni nadaljevalo sojenje Zvonetu Laubiču, obtoženemu umora svoje nekdanje partnerice.

STA
Obtoženi Zvonko Laubič

Zločin se je zgodil na avtobusni postaji na Mariborski cesti ob Citycentru Celje aprila lani. Yolanda Rodriguez, sicer državljanka Dominikanske republike, je izkrvavela na kraju.

Do tragedije je prišlo, ko sta nekdanja partnerja zapuščala trgovsko središče, kjer sta se sestala zaradi urejanja stikov z njunima mladoletnima otrokoma. Pri izhodu iz trgovskega centra pa sta se začela prepirati, Laubič je po navedbah tožilstva stopil do svojega avtomobila in iz njega vzel preklopni nož, s katerim je žrtev večkrat zabodel. Po dogodku se je odpeljal proti Slovenski Bistrici, vmes pa poklical policijo in se ji predal.

Sašo Avramovič
Do tragedije je prišlo na avtobusni postaji pred Citycentrom v Celju.

Facebook
Yolando je njen krvnik približno dvajsetkrat zabodel v različne predele telesa.

Štirideset let brez stika

Senat je na zadnjem naroku zaslišal strica obtoženca Jožeta Platovška, ki nad prihodom v hram pravice ni bil prav nič navdušen – poudaril je, da se mu vse skupaj zdi »bedarija«. Pojasnil je, da je obtoženi njegov nečak, da pa 40 let ni imel stikov z njim. Dokler ga ni Laubič kakšna dva meseca pred dogodkom poklical in ga prosil, ali ga lahko s svojim avtom pelje do Medvod mimo varne hiše, da bo videl svoja otroka. Na vprašanja tožilstva, zakaj je obtoženi hotel, da ga pelje s svojim avtom, pa je priča dodala, da Laubič ni hotel, da ga tam vidijo z njegovim avtom, ker ga pač vsi poznajo.

Zaradi usluge pristal na sodišču

»Naredil sem mu uslugo, zdaj pa sem zaradi tega pristal na sodišču,« je dejal. Ob tem je še pojasnil, da ga je Laubič enkrat kasneje še poklical in ga prosil, ali lahko z njegovim avtom zasledujeta avtobus, v katerem se je njegova žena z otrokom peljala v Celje, vendar tega ni želel storiti. Kritičnega dne je bila priča z bratoma v taistem nakupovalnem središču, pred katerim se je zgodil zločin, za kar je sicer izvedel šele ob prihodu domov. Da je v zadevo vpleten njegov nečak, pa sploh ni pomislil. Sojenje se bo nadaljevalo 28. avgusta, ko bodo zaslišani sodni izvedenci.