Panika na plaži

VIDEO: Gliser je pridrvel na plažo med letoviščarje

R.T.
23. 6. 2017, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V četrtek se je v Dramlju pri Crikvenici na Hrvaškem pripetila neobičajna pomorska nesreča v kateri so bile poškodovane tri osebe.

You Tube / zajem zaslonske slike
Glede na to, da je bila v petek plaža v času nesreče polna letoviščarjev, bi bile lahko posledice veliko hujše. Podobno je bilo v nedeljo.

V morju blizu obale sta trčila gliser in lesena barka. Pri tem sta voditelj plovila in članica posadke padla v morje, gliser pa je brez nadzora pri polni hitrosti plul proti obali in nasedel na plaži pred hotelom.

Po izjavah prič, je voditelj lesene barke, hrvaški državljan H. L., neposredno pred trkom  s klici in mahanjem z rokami poskušal opozoriti voditelja gliserja na nevarnost trka. A brez uspeha, saj je gliser s premcem trčil v levo stran premca lesene barke, pri čemer sta voditelj gliserja in članica posadke lesene barke padla v morje, gliser pa je zatem brez nadzora nadaljeval plovbo proti obali in s polno hitrostjo nasedel na lokalni crikveniški plaži pred hotelom Omorika. V trčenju dveh plovil in poznejši nenadzorovani plovbi gliserja med kopalci v morju in osebami na plaži, so bile poškodovane tri osebe. Na srečo so utrpeli le za lažje telesne poškodbe, ki so jih reševalci lahko oskrbeli na kraju nezgode in pozneje v bolnišnici na Reki, poročajo lokalni mediji.

"Gliser je sam in brez nadzora drvel naravnost proti plaži in se zaril na ljudi na morski brežini. Ljudje so se v paniki razbežali, pri tem je nastal stampedo. Neka ženska si je izpahnila roko v ramenskem sklepu. Prava sreča, da ni bilo še več poškodovanih," je po pisanju 24sata.hr še povedala ena od prič.