Osumljencu odrejen pripor

Cakić Tiča večkrat zabodel z okoli 30 centimetrov dolgim rezilom

R.T.
20. 6. 2017, 11.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Dvajsetletnega Stefana Cakića, osumljenega uboja igralca Gašperja Tiča, so danes prepeljali pred preiskovalnega sodnika, kjer mu je bil odrejen pripor, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Bobo
Tič naj bi s Cakićem prijateljeval od začetka leta.

20-letni Stefan Cakić je osumljen, da je v nedeljo zjutraj z nožem večkrat zabodel priznanega slovenskega igralca Gašperja Tiča. Za Tiča so bile rane usodne, Cakić pa je po tragičnem dogodku domnevno sam poklical policijo. Po poročanju Dnevnika je za nedeljskim brutalnim obračunom ostalo grozljivo prizorišče.

Kdo je osumljenec?

Facebook/Mladi zmaji
Stefan Cakić je tudi aktiven član javnega zavoda Mladi zmaji, poroča Reporter.

Po naših informacijah je bil v mladinskih selekcijah vratar pri klubih z območja Ljubljane, med drugim je bil član mladinskih selekcij Interblocka in Radomelj, vendar je pozneje zaradi poškodbe nogomet zapustil. 

Pester večer

Izrazi sožalja in pretresenost po smrti priljubljenega igralca.

Tič naj bi s Cakićem v zgodnjih jutranjih urah znašel v lokalu Bar nasproti železniške postaje, kjer sta povsem mirno posedala, dokler se nista ob približno peti uri zjutraj s taksijem odpravila v Tičevo stanovanje na Trubarjevi ulici, je že včeraj poročal Dnevnik. Podrobnosti nadaljnjega dogajanja še niso znane, jasno je le, da je za tragedijo ostalo grozljivo prizorišče. Več bo znano po zaključku preiskave.

Spor, ki je prerasel v krvav obračun

Cakić se je po lastnih besedah z nožem obranil spolnega napada, pri čemer naj bi za nož prvi poprijel Tič, tako naj bi šlo za samoobrambo. Po navedbah Dnevnika je po fizičnem obračunu Cakić Tiču iz rok iztrgal približno 30 centimetrov dolgo rezilo in mu z njim zadal vsaj enajst vbodnih ran. Tič naj bi imel na telesu tudi številne obrambne poškodbe. Cakić je pozneje policijo najverjetneje poklical iz enega bližnjih lokalov, še poroča Dnevnik.

Samoobramba?

Brutalne posledice napada terjajo vprašanje, ali je res šlo zgolj za samoobrambo. Po poročanju Dnevnika naj bi Cakić Tiču med drugim zadal dva smrtna vboda pod rebri, igralec pa je umrl za posledicam krvavitve. Dnevnik še piše, da izkrvavitev morda ni bila neizbežna in da bi Tič ob hitrejšem posredovanju reševalcev morda celo preživel, vendar Cakić teh naj ne bi poklical pravočasno.

Cakić, ki ga policisti še niso obravnavali zaradi kakšnega kaznivega dejanja, je bil doslej v policijskem pridržanju, kjer je lahko preživel največ 48 ur.  Danes je stopil pred preiskovalnega sodnika, ta pa mu je odredil pripor. Policija bo več informacij podala po opravljenem zaslišanju. Zaradi kaznivega dejanja uboja mu grozi pet do petnajst let zapora.