Več klicev policiji

Preplah v Mariboru: sredi trga iz večke potegnil "puško črne barve"

T.L.
31. 5. 2017, 15.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Policija prejela več klicev zaradi nenavadnega dogajanja na več lokacijah v Mariboru. Pohod se je končal v pridržanju.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

V Mariboru je bilo včeraj zvečer in ponoči precej pestro. Poglejmo, kaj so o dogodki zapisali na mariborski policijski upravi. Najprej so okoli 19.20 uri sprejeli obvestilo, da se je na na Slomškov trg v Mariboru s kolesom pripeljal moški in iz črne vrečke vzel puško črne barve ter nanjo pritrdil "nekaj okroglega", kar so očividci opisali kot dušilec zvoka. Ljudje so se zelo prestrašili, neznanec pa je na trgu pustil vrečko in se odpeljal v smeri Gledališke ulice. Policisti, ki so opravili ogled, neznanca niso uspeli izslediti.

Nato so policisti ob 21.58 uri na telefonsko številko 113 prejeli klic, da sta pri kiosku na Smetanovi ulic v Mariboru dva neznanca, ki imata pri sebi črno, kot je mogoče oceniti, avtomatsko puško. Ko sta jo pokazala ljudem pred kioskom, so se ti v strahu razbežali. Policisti so pohiteli na kraj in prijeli moška iz okolice Maribora, ki sta stara 40 in 33 let. Starejšemu so policisti zasegli repliko orožja, puško "airsoft" (replika, ki je zračno orožje na električni ali plinski pogon).  

Po posvetu z dežurno državno tožilko so se policisti odločili, da bodo zoper starejšega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče, tožilstvu pa še poročilo, saj so zbirali obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti. Ugotovili so tudi, da je prav 40-letnik v večernem času na Slomškovem trgu razkazoval puško.

S pretepom grozili 38-letni ženski

Malo pred polnočjo pa so policisti prejeli še eno zaprosilo za intervencijo. Opisana moška, ki se jima je pridružil še 38-letni Mariborčan, so namreč na Gosposvetski cesti v Mariboru prišli na balkon 38-letne stanovalke in ji grozili s pretepom.

Ker se tudi ob intervenciji policistov niso umirili in upoštevali njihovih ukazov, ampak s kršitvijo nadaljevali, so policisti vse tri pridržali. Ob prijetju so policisti zoper vse tri uporabili prisilna sredstva, kasneje pa so jim izdali tudi plačilne naloge.