"Nenormalno kričanje"

VIDEO: V nekdanjem domovanju Johna Lennona našli trupla matere in dveh dojenčkov

S.R.
31. 5. 2017, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V stanovanju v Liverpoolu, kjer je nekdaj živel slavni John Lennon, so včeraj malo pred osmo uro zvečer našli trupla mame in njenih dveh otrok.

Profimedia
Najprej so posumili uhajanje plina, vendar so pozneje ugotovili, da je šlo za umor.

Ena izmed prič je dramatično dogajanje v živo opisovala prek twitterja. Dan H. je med drugim zapisal: »Pred približno eno uro sem zunaj videl žensko, ki so ji dajali kisik. Poklical sem policijo, ko sem slišal nenormalno kričanje.«

Britanska policija je morala včeraj posredovati na ulici Falkner Street v Liverpoolu, kjer je naletela na srhljiv prizor. V stanovanju so naleteli na trupla ženske in njenih dveh otrok. V zvezi z incidentom so že aretirali 30-letnega osumljenca, ki pa so ga morali zaradi zdravstvenih težav odpeljati v bolnišnico, poroča britanski BBC.

Policija v Merseysidu meni, da je šlo za družinsko nasilje, zato trenutno ne iščejo morebitnih drugih storilcev. Dodajajo, da bo več informacij o vzroku smrti znanih po opravljeni obdukciji.

Sosedi pravijo, da se na ulici pred stavbo redno zbirajo oboževalci legendarne skupine Beatles, saj je bilo stanovanje nekdaj v lasti Briana Epsteina, menedžerja skupine, v njem pa je s svojo prvo ženo Cynthio po poroki leta 1962 nekaj časa živel tudi John Lennon.

Profimedia
Taksist, ki oboževalce slavne glasbene skupine med drugim pripelje tudi na to lokacijo.

Sum na puščanje plina

»V stanovanju je živela družina z dvema mladima otrokoma. Nisem jih poznal, vem samo, da je tam živela družina in da sta bila malčka še dojenčka,« je dejal sosed, ki je želel ostati neimenovan.

Policisti so najprej posumili, da je šlo za puščanje plina, zato so evakuirali vse bližnje stavbe, vendar so se prebivalci že lahko vrnili na svoje domove. »Policija je dejala, da moramo stanovanje zapustiti takoj. Zunaj so bili reševalci, gasilci in policisti. Vrnili smo se lahko šele po enajsti uri zvečer,« je opisala soseda.

Sosed Jeffrey Black trdi, da je na tem naslovu že pred približno štirinajstimi dnevi slišal kričanje, zato se je odpravil na teraso, pa navaja The Sun. Black je dejal še, da se je na stopnišču takrat nekdo prepiral: »Pri vratih na pločniku je stal moški, pred stanovanjem pa je kričala ženska. Videti je bil prijazen. Vljuden in prijateljski. Po tem, kaj se je zgodilo, si želim, da bi bilo krivo puščanje plina.«