Že šesti napad

Kolesar s kislino v roki ponoči preži na ženske

R.T.
14. 3. 2017, 14.30
Posodobljeno: 26. 9. 2023, 14.28
Deli članek:

Včeraj ponoči se je v Berlinu mimo peške s kolesom zapeljal kolesar in ji v smeri obraza brizgnil neznano tekočino. To je bil že šesti tovrsten napad v zadnjih treh mesecih.

Profimedia
Zaenkrat še ni znano, ali gre v vseh primerih za istega storilca.

Po tem, ko so v Berlinu v zadnjih treh mesecih zabeležili več napadov neznanega kolesarja, ki je ničhudega sluteče ženske med vožnjo po obrazu poškropil s kislino, danes poročajo o novi žrtvi.

Policija še nima podatkov o vrsti tekočine, ki je bila uporabljena v tokratnem napadu, vendar je potrdila, da je bila v štirih od petih zadnjih primerov uporabljena akumulatorska kislina.

Včeraj okoli polnoči se je 41-letnica sprehajala po berlinskem okrožju Prenzlauer Berg, ko je udaril neznanec na kolesu. Ženska je policiji opisala, da se je mimo nje pripeljal moški in v smeri njenega obraza razpršil do tega trenutka še neznano tekočino. Na srečo se je ženska bliskovito odzvala in napad preprečila s svojim šalom, navaja policija.

Moški je nemudoma pobegnil, vendar je žrtev policiji vseeno uspela posredovati določene podrobnosti. Tako naj bi bil moški srednje visoke mišičaste postave in svetle poti, star pa naj bi bil med 35 in 45 leti. Oblečen naj bi bil v črno jakno in črne hlače, na glavi pa nosil črno športno čepico.

O prvih podobnih napadih, v katerih so bile poškodovane tri različne ženske, so poročali že decembra lani. Po en primer pa so zabeležili tudi v januarju in februarju. Žrtev februarskega napada je morala zaradi poškodb obraza v bolnišnici preživeti več kot teden dni.

Zaenkrat še ni znano, ali so ti primeri povezani, vendar gre za enak način delovanja: moški se ponoči s kolesom pripelje do peške in jo po obrazu poškropi s tekočino.