SALOMONOV BOOTLEG IZZIV

Posnemi svojo verzijo najljubšega slovenskega hita

nn
14. 3. 2017, 14.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Če ste ljubitelji glasbenega recikliranja, ne spreglejte kreativnega izziva ekipe Dee Jay Time, ki išče nove bootlege slovenskih skladb za radijske valove in klubska plesišča.

»Iščemo znane pesmi v novih preoblekah, ki bodo slovensko glasbo približale ljudem, in mlade producente, ki ustvarjajo moderen zvok.«

Radio Salomon že od 90. let slovi kot radijska postaja, ki vrti največ domače trendovske plesne, urbane in pop glasbe. V tem času smo posneli na stotine pesmi in remiksov (ikonična je predvsem serija plesnih verzij hitov Jana Plestenjaka), mnogi so danes klasike, izdali tudi cel kup kompilacij, kot sta seriji Beli album in Power mix, še danes pa vsak teden zavrtimo vsaj eno novo skladbo iz naše ali partnerske produkcije.

S tem izzivom bi radi spodbodli ustvarjalce bootlegov tujih hitov, predvsem madino, ki dneve in noči preživi v svojih malih sobnih stuidih v iskanju priložnosti za preboj, da pobrska tudi po domači glasbeni zakladnici. Radi bi slišali znane pesmi v novih preoblekah, ki bodo slovensko glasbo še bolj približale ljudem in s partnerskimi mediji izpostavili ustvarjalce, ki delajo moderen zvok.

Avtorjem najboljših izdelkov bodo pomagali tudi urediti pravice za uradne izdaje, da se bodo lahko vrteli tudi na drugih na radiih, obeta pa se jim tudi možnost nadaljenga sodelovanja. Izziv je v prvih tednih že navrgel nekaj dobrih bootlegov, ki jih lahko zaenkrat slišite le na Radiu Salomon, svežo pomladno podobo so dobile tudi uspešnice Poljubljena (Tabu), Samo edini (Siddharta), Tebe imam (Pušlar in Plestenjak) ter Spredi zadi (Murat & Jose).

Izziv bo potekal do konca šolskega leta, navodila za oddajo prispevkov pa najdete na www.radiosalomon.si