Izginil

Ugotovili so vzrok smrti 10-letnega avtističnega dečka

S.R.
14. 3. 2017, 14.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zaključena je obdukcija trupla 10-letnega dečka iz vasi Labucka v Bosni in Hercegovini, ki so ga po več dni trajajoči iskalni akciji v nedeljo našli mrtvega le nekaj kilometrov stran od domače hiše v občini Lopare.

MUP RS
Izginotje 10-letnika, ki sicer trpi za avtizmom, je 7. marca policiji prijavila njegova mati.

Obdukcija je pokazala, da je nesrečni Konstantin Stjepić umrl zaradi podhladitve, je za bosanski portal Avaz potrdilo okrožno tožilstvo v Bijeljini.

Njegovo truplo so lovci iz Lovske družine Bišina šele v nedeljo našli v grmovju na težko dostopnem terenu nedaleč od njegovega doma. To je bila ena najobsežnejših iskalnih akcij na območju severovzhodne Bosne, ki je trajala šest dni. V njej je sodelovalo več tisoč ljudi, vključno s policijo, pripadniki civilne zaščite s celotnega ozemlja Bosne in Hercegovine, vojsko, lovskimi družinami ter lokalnim prebivalstvom. V akciji je sodelovalo tudi več kot štiristo strokovnjakov z najsodobnejšo opremo.

Zdravniki domnevajo, da je avtistični deček umrl dan po izginotju, saj je v noči iz torka na sredo deževalo, hribovje Majevica pa je bilo zavito v ledeni mraz.