Promili

Pijani voznik se ni dal prepričati

M.K.
14. 3. 2017, 11.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V Ilirski Bistrici so imeli policisti sinoči veliko dela z voznikom, ki je pregloboko pogledal v kozarec.

Bobo
Slika je simbolična.

Ob 22. uri so policisti v Ilirski Bistrici z modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal 0.85 mg/l alkohola. Ker pa ni želel podpisati zapisnika, so mu odredili še strokovni pregled, katerega je odklonil.

Izrekli so mu prepoved vožnje. Ker je kljub prepovedi vožnje želel nadaljevati z vožnjo, so mu to policisti fizično preprečili, pri tem pa je pričel s kršenjem javnega reda in miru poskušal bežati. Uporabili so prisilna sredstava in mu odredili pridržanje.

Kasneje so ga zaradi bolečin v prsnem košu odpeljali v izolsko bolnico na pregled. Sledi mu plačilni nalog in obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Policisti s sobote na nedeljo ponoči izvedli poostren nadzor v prometu. 156 voznikom so odredili preizkus alkoholiziranosti. Od tega števila je bilo pri 10 voznikih ugotovljeno, da so imeli v organizmu več alkohola kot ga dovoljuje zakon. Od 10 sta imela 2 voznika nad 0.52 miligrama v litru izdihanega zraka. En voznik je preizkus odklonil. Enega voznika so policisti napotili na strokovni pregled. Vsem voznikom, pri katerih je bilo
ugotovljeno, da so vozili pod vplivom alkohola, je bila nadalnja vožnja prepovedana, devetim je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, eden pa sploh ne bi smel voziti, ker še ni opravil vozniškega izpita.

V poostrenem nadzoru pa so policisti v dveh primerih tudi zasegli prepovedane droge.